Politie Midden- en West Brabant

Aanhangwagen met varkens gekanteld

Breda, 14-10-2003

Op maandag 13 oktober 2003 omstreeks 23.20 uur kantelde op de Rijksweg A-58 te Breda een aanhangwagen met varkens. Na het ongeval liepen tientallen varkens over de rijbaan, hetgeen gevaarlijke situaties voor het verkeer opleverde. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het aantal dode varkens is nog niet bekend. Drie passerende autos raakten beschadigd.

Op genoemd tijdstip reed een 37-jarige chauffeur uit de Mortel met zijn vrachtwagen met aanhangwagen over de zuidelijke rijbaan van de Rijksweg A-58, komende vanuit de richting Etten-Leur. Door nog onbekende oorzaak kantelde ter hoogte van het Liesbos de aanhangwagen. Enkele varkens vielen uit de aanhangwagen en raakten drie passerende personenautos. Tientallen varkens renden na het ongeval over de rijbaan. De brandweer kon uiteindelijk de varkens vangen en veilig achter de vangrail te brengen. Een nog onbekend aantal gewonde varkens werd ter plaatse door een dierenarts uit het lijden verlost. De brandweer begon direct met een bevrijden van de dieren uit de aanhangwagen. De aanhangwagen was beladen met 117 varkens.

De zuidelijke rijbaan was na de aanrijding geheel geblokkeerd. Het verkeer werd omgeleid via een ventweg. Op de noordelijke rijbaan bleef een rijstrook vrij voor het verkeer. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.

Bron: Enny de Wit