Utrechtstad, 09.00 uur

Utrecht 14-10-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Fiets kopen?
UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden nadat hij en fiets te koop aanbood. Omstreeks 05.30 uur liepen politieagenten in burger over de Ganzenmarkt. Hier werden ze aangesproken door een 42-jarige man uit Utrecht. De man vroeg of ze de fiets wilde kopen voor 5 euro. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zeer vermoedelijk is de fiets van diefstal afkomstig.

Rijden onder invloed
UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed reed in zijn auto. Omstreeks 23.00 uur zagen agenten een 35-jarige man uit Zeist zitten in zijn auto op het Jaarbeursplein. De agenten zagen dat de man een grote hoeveelheid bier in zijn auto had liggen. De agenten gaven aan dat de man niet mocht rijden. De man gaf aan dit zeker niet te doen. Omstreeks 00.00 uur zagen agenten de man toch rijden over de Adelaarstraat. De man werd aangehouden en blies op het bureau 645 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was. Omstreeks 00.45 uur werd de 48-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd op de Platolaan. De man bleek alcohol te hebben gedronken en op het bureau blies hij 475 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole
UTRECHT- Op de Rijksweg A 27 werd maandag een grote verkeerscontrole gehouden. Deze controle werd uitgevoerd door de verkeersgroep Utrecht noord, de Douane, RVI, Milieupolitie en de Regionale Verkeersdienst. In totaal werden 87 vrachtwagens gecontroleerd en werden 71 bekeuringen uitgereikt voor o.a onjuiste vervoersdocumenten, niet hebben van eurovignet, niet kunnen tonen van kentekenbewijs, ondeugdelijke reminrichting en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Tasjesdief
UTRECHT- Op maandagavond werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 23.50 uur reed de vrouw op haar fiets over Catharijnesingel. Plotseling kwam er een onbekende man op de vrouw aflopen en trok aan de hengsels van de tas en trok de vrouw van de fiets af en ging er vervolgens met de tas vandoor.De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld; 0900-8844.