Versatel Telecom International NV


- PERSBERICHT -

Versatel sluit internationaal IP VPN contract met DHL Express

Amsterdam, 14 oktober 2003. Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het een contract heeft gesloten met DHL Express voor de levering van een internationaal datacommunicatie netwerk. In het totaal Versatel koppelt 140 locaties van DHL, waarvan 85 in Nederland, 52 in België en 3 in Luxemburg, tot een IP VPN datanetwerk. Het contract met Versatel komt voort uit een uitgebreid collectief inkooptraject van voormalig Danzas, Van Gend & Loos Euro Express en DHL.

De heer B. Wijnreder, ICT directeur van DHL Benelux, verklaart: "DHL combineert wereldwijde expertise op het gebied van logistieke oplossingen, expresvervoer, lucht- en zeetransport en wegtransport met kennis van de lokale markten. Recent zijn VGL Euro Express, DHL International en Danzas samengevoegd tot het nieuwe DHL Express. Met ongeveer 12.000 medewerkers is DHL met kop en schouders de grootste logistiek dienstverlener in de Benelux. Wij zochten een efficiënte oplossing voor het dataverkeer tussen alle DHL locaties in de Benelux. Versatel is al geruime tijd actief in deze markt en is marktleider als het gaat om betrouwbare IP VPN netwerkoplossingen."

Attila Gültuna, managing director van Versatel Nederland: "DHL is een bedrijf van wereldformaat en wij zijn trots dat DHL Versatel verkoos voor haar datacommunicatie netwerk in de Benelux. Steeds meer bedrijven onderkennen de toename in flexibiliteit, de snelle implementatie en de beheermogelijkheden van Versatel's IP VPN dienst voor hun organisatie."

Met VPN diensten kunnen diverse klantlocaties efficiënt en transparant met elkaar verbonden en flexibel opgewaardeerd worden. Versatel levert en beheert het complete netwerk, inclusief apparatuur op locatie en voorziet in een uitgebreide rapportage.


- EINDE -

DHL is marktleider op het gebied van expres en logistiek en biedt haar klanten innovatieve en op haar klanten afgestemde oplossingen aan. DHL combineert hierbij wereldwijde expertise op het gebied van logistieke oplossingen, expresvervoer, lucht- en zeetransport en wegtransport met kennis van de lokale markten. DHL's geharmoniseerde internationale netwerk verbindt meer dan 200 landen wereldwijd. DHL wil voorloper zijn op het gebied van technologie en garandeert - met meer dan 150.000 toegewijde medewerkers ­ snelle en betrouwbare services met als doel om de verwachtingen van de klanten te overtreffen. DHL Express maakt deel uit van het Deutsche Post World Net. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.dhl.nl/.

Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). Versatel heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkten in de Benelux en regionaal Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt ruim 1 miljoen klanten en
1.469 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.com.