Eemland zuid 09.15 uur

Utrecht 14-10-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Onder invloed AMERSFOORT In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 oktober werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.25 uur werd op de Zuidsingel een 32-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 420 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Rond 01.25 uur werd een 34-jarige automobilist uit Gorinchem op de Zijderupsvlinder gecontroleerd. Hij blies een A (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 375 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Man beroofd AMERSFOORT Op maandag 13 oktober werd een man van geld beroofd.

Rond 22.30 uur sprak een 42-jarige man uit Ermelo op de Liendertseweg enkele jongelui aan. Hij wilde iets van hen kopen, maar toen hij zijn portemonnee pakte, kreeg hij enkele vuistslagen tegen zijn hoofd en werd met een mes bedreigd. De verdachten verdwenen met zijn portemonnee.

Politiemensen zijn voor de zekerheid met het slachtoffer naar het Lichtenbergziekenhuis gereden. Na onderzoek mocht hij weg, maar kreeg wel een wekadvies mee. Daar de man zich nog steeds niet erg lekker voelde, is met hem afgesproken dat hij op een later tijdstip aangifte komt doen.

Alcoholcontrole AMERSFOORT De politie heeft op maandagavond 13 oktober een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 19.30 uur tot 20.30 uur plaats op de Leusderweg. In totaal 31 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Een 53-jarige automobilist uit Amersfoort bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 575 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dure sluiproute STOUTENBURG Op maandag 13 oktober liep een automobilist met haast veel schade op.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto een heel oliespoor vanaf de Engweg tot een benzinestation op de Randweg had getrokken. Omdat de Horsterweg enkele dagen is afgesloten, besloot een 30-jarige automobilist uit Woerden een sluiproute via de Engweg te nemen. Deze weg is vooral onverhard, dan wel slecht verhard. De Woerdenaar raakte met zijn carter een aantal klinkers, waardoor er een gat in het carter ontstond. De man is via de Engweg naar een benzinestation aan de Randweg gereden. Daar heeft hij een takelbedrijf gebeld en zijn auto laten wegslepen.

De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft het wegdek gereinigd. De rekening daarvoor gaat naar de automobilist.

Bromfietser onderuit AMERSFOORT Op maandag 13 oktober raakte een bromfietser gewond bij een ongeval.

Rond 18.10 uur reed een 16-jarige jongen uit Amersfoort met zijn bromscooter over de Wessel Ilckenstraat. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn bromfiets ten val. Hij is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Geslagen en fiets gestolen AMERSFOORT Op maandag 13 oktober werd een jongen geslagen en even later werd zijn fiets gestolen.

Rond 13.15 uur fietste een 13-jarige jongen uit Amersfoort door de Meridiaantunnel. Hij zag daar twee jongens staan en zonder enige aanleiding werd hij door de één geschopt en de ander gaf hem een klap. De Amersfoorter gaf een schop terug en reed door.

Rond 14.25 uur bevond de 13-jarige jongen zich in een winkel aan de Leusderweg. Hij had zijn fiets in de winkel gezet en op slot gedaan. Hij zag dat de twee jongens die hem net in de tunnel hadden geslagen c.q. geschopt de winkel inliepen. Hij vertrouwde dat niet en hield de jongens in de gaten. Toen hij even niet oplette, zag hij dat zijn fiets en de jongens uit de winkel waren verdwenen.

De verdachten waren twee licht getinte jongens van ± 14 jaar oud. Eén van hen droeg een witte jas met op de achterzijde een grote blauwe NIKE-opdruk, de ander had groen/blauw haar met aan beide zijden een geblondeerde streep van voor naar achteren. Hij had twee witte vlekken op zijn rechter wang.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden AMERSFOORT Op maandag 13 oktober werd een man aangehouden voor het plegen van vernieling.

Rond 14.45 uur bevond een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zich in een pand aan het Stadhuisplein. De man wond zich erg op omdat hij geen woonruimte kreeg toegewezen en gooide daarop enkele beeldschermen van het bureau. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Vrouw valt AMERSFOORT Op maandag 13 oktober raakte een vrouw gewond bij een ongelukkige val.

Rond 13.10 uur liep een 75-jarige vrouw uit Soest over het Stationsplein. Daarbij struikelde zij over een stoeprand en kwam ten val. Door de val liep zij een wond aan haar linkerwenkbrauw op. Zij is voor behandeling per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Naar boven Laatst gewijzigd 14-10-2003 09:22 | © Politie Utrecht | Privacy

Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode Amsterdam-Amstelland Brabant Zuid-Oost Brabant-Noord Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland-Midden Gelderland-Zuid Gooi en Vechtstreek Groningen Haaglanden Hollands Midden IJsselland KLPD Kennemerland Limburg-Noord Limburg-Zuid Midden- en West-Brabant Noord- en Oost-Gelderland Noord-Holland-Noord Rotterdam-Rijnmond Twente Utrecht Zaanstreek-Waterland Zeeland Zuid-Holland-Zuid Overige politieorganisaties