Politie Groningen

Persberichten dinsdag 14 oktober 2003

Provincie Groningen 14-10-2003 -

Alteveer: dieven aangehouden
Op het terrein van een autosloperij aan de Beumeesweg in Alteveer heeft de politie maandagmiddag drie mannen in de leeftijd van 30, 38 en 47 jaar uit Sint Annaparochie en Gilze aangehouden. De mannen worden verdacht van diefstal. Terwijl twee van de verdachten personeel van de sloperij aan de praat hielde en van hen twee autobanden kochten verwijderde de derde verdachte een ruit uit een sloopauto en legde die achter op het terrein buiten de omheining. Nadat de verdachten met medeneming van de twee banden vertrokken waren keerden ze later terug om de ruit mee te nemen. Daarbij werden ze door sloperijpersoneel betrapt. De medewerkers namen de mannen mee en waarschuwden de politie, nadat ze ook nog door het drietal waren bedreigd. Agenten hielden het drietal aan. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Leek: bromfietser gewond
Bij een verkeersongeval aan de Euroweg in Leek is maandagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Leek gewond geraakt. Het slachtoffer werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 59-jarige man uit Leek, die vanuit een uitrit de Euroweg opreed. De bromfietser botste tegen de zijkant van de auto en kwam te vallen. Hij liep beenletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Leek: boete na snelheidsovertreding
Op de A7 bij Leek heeft de politie maandagmorgen proces-verbaal tegen een 38-jarige man uit Bulgarije. De man reed in zijn auto en zijn snelheid werd vastgesteld op 176 km per uur. Hij werd staande gehouden en na overleg met de Officier van Justitie werd hem een boete van 273 euro opgelegd. De man betaalde en kon zijn weg vervolgen.

Winschoten: man aangehouden
In de Emmastraat in Winschoten heeft de politie maandagmorgen een 33-jarige man uit Bellingwolde aangehouden. De man viel passerende vrouwen lastig en gaf een 42-jarige vrouw uit Oude Pekela een harde duw. Daarop ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de vrouw een paraplu in het gezicht duwde. De vrouw weerde dit af waarbij de bril van de verdachte afviel. De man gooide de vrouw vervolgens op de grond en sloeg en schopte haar. Een passerende getuige wist de verdachte daarop bij de vrouw weg te houden en de politie te waarschuwen. Agenten konden de verdachte aanhouden en meenemen. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.