Politie Friesland


Politieberichten 13/10 (13.00 uur) t/m 14/10 (07.00 uur)

Fryslân 14-10-2003 - Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer (0900) 88 44 (lokaal tarief).

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op maandag om 13.30 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Emmakade. De politie zag een verdachte hard over de Archipelweg rennen met een winkelmand met boodschappen. De politie vertrouwde het niet en zette de achtervolging in. De verdachte werd aangehouden, hij bleek een aantal pakken babyvoeding te hebben gestolen. De verdachte, een 38-jarige inwoner uit Leeuwarden, is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daarna is hij weer in vrijheid gesteld.

Oosterwolde: aanhouding drie verdachten
Een 18-jarige man uit Joure, een 23-jarige man uit Appelscha en een 32-jarige man uit Appelscha zijn maandag rond 15.55 uur aangehouden omdat zij kleding hadden gestolen uit een winkel aan de Dertien Aprilstraat. Toen de mannen buiten de winkel werden aangesproken door winkelpersoneel gingen ze er vandoor. De politie kon aan de Snellingerdijk een verdachte aanhouden. Het winkelpersoneel hield de andere twee verdachten vervolgens achter de winkel en aan de Dertien Aprilstraat aan. Even daarna is de rugzak met de gestolen goederen teruggevonden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn in verzekering gesteld. Een 22-jarige man uit Appelscha deed aangifte.

Schalsum: inbraak woning
In een woning aan de Rijksstraatweg is maandag tussen 08.00 uur en 17.00 uur ingebroken. Men kwam binnen door een bovenraam te forceren en nam naast een munten- en een postzegelverzameling een horloge weg. De 39-jarige bewoner deed aangifte.

Harlingen: eenzijdige aanrijding met letsel
Een 19-jarige automobilist uit Minnertsga is maandagavond rond 20.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Nieuwe Vissershaven. De bestuurder was met hoge snelheid tegen een afvalcontainer aangereden. De man verklaarde dat hij tussen twee vrachtautos wilde doorrijden en de afvalcontainer te laat had gezien. De afvalcontainer stond tussen de twee vrachtautos in. De auto was totaal vernield. De man is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Leeuwarden: aanhouding acht verdachten
De politie kreeg maandag rond 21.00 uur een melding binnen, dat aan de Van Loonstraat bomen in brand zouden staan. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat er een prullenbak in brand stond. De politie zag een groep jongeren wegrennen. Ook bleek de jongeren ontmoetingsplaats in brand te hebben gestaan. De politie ging de groep jeugd achterna en hield in totaal acht jongeren (tussen de 13 en 18 jaar) aan voor brandstichting. Tijdens deze aanhouding kreeg een politieagent woorden met een voorbijganger. Deze voorbijganger, een 33-jarige man uit Leeuwarden, begon te schelden en werd aangehouden door de politie. Tijdens deze aanhouding verzette de verdachte zich hevig. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Alle verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Zweins: aanrijding materiele schade
Dinsdag rond 06.30 uur vond aan de N31 een anarijding plaats. Hierbij raakte niemand gewond. Een 32-jarige bestuurder van een bestelbus uit Nieuw Weerdinge verloor de macht over het stuur. De man verklaarde dat dit kwam doordat hij over een suikerbiet was gereden. De bestuurder raakte hierdoor in de vangrail, sloeg over de kop en kwam uiteindelijk op de vluchtstrook tot stilstand. Hierbij verloor de bestuurder een deel van zijn lading, bestaande uit gereedschap. Een 29-jarige automobilist uit Leeuwarden reed vervolgens over de lading, hield zijn auto onder controle en kwam tot stilstand op de vluchtstrook. Een andere automobilist, een 40-jarige man uit Hallum, reed ook over de lading maar kon zijn voertuig niet onder controle houden en kwam tot stilstand in de middenberm. Het verkeer heeft vanochtend hinder ondervonden van de aanrijding.