Gemeente Uithoorn

OPNIEUW BESTRATEN VAN DE KRUISING PRINSES CHRISTINALAAN / THORBECKELAAN / COLIJNLAAN

Eind zijn we augustus gestart met het opnieuw bestraten van de verharding in een deel van de Admiraal de Ruiterlaan en de Thorbeckelaan. Als laatste onderdeel van dit project wordt de aansluiting van de Thorbeckelaan op de Prinses Christinalaan opnieuw bestraat. Om dit mogelijk te maken sluiten we in de week van 27 tot 31 oktober de Prinses Christinalaan ter hoogte van de Thorbeckelaan af voor het verkeer.
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid.
De woningen en winkels aan de Prinses Christinalaan , Dreeslaan en Colijnlaan blijven bereikbaar.

De werkzaamheden worden, in opdracht van de gemeente Uithoorn, uitgevoerd door aannemingsbedrijf Vessies Infra uit Lisse. Adviesbureau Grontmij Advies en Rechniek te Alkmaar verzorgd de begeleiding van de werkzaamheden in opdracht van de gemeente Uithoorn. Namens houdt dhr. F. Schrijvers toezicht op de werkzaamheden. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 06-22486119.

WERKZAAMHEDEN OP DE KLUCHT

De Gemeente Uithoorn is begonnen met de aanleg van asfaltdrempels op Op de Klucht. Er wordt ook een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Hierdoor kan verkeershinder ontstaan. Als het nodig is, wordt het verkeer door middel van borden omgeleidt.
De werkzaamheden zullen naar verwachting eind oktober eindigen. De planning is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Wij zijn ervan bewust dat de werkzaamheden enige overlast veroorzaken en hopen op uw begrip.

KORTE INHOUD BELEIDSBEGROTING 2004

In zijn vergadering van 26 juni 2003 heeft de raad de programma's benoemd voor de duale begroting. Als eerste aanzet tot het samenstellen van een duale begroting zijn met ingang van het begrotingsjaar 2004 de bestaande beleidsproducten zo goed als mogelijk ingedeeld naar deze programma's . De beleidsbegroting bestaat uit


* aanbiedingsbrief

* programma's, onderverdeeld in beleidsproducten
* paragrafen

* meerjarenperspectief

* enkele (specifieke) bijlagen, waaronder een verklaring van het begrotingsjargon

In de aanbiedingsbrief is een algemene inleiding opgenomen over o.a. de ontwikkelingen in de gemeentefinanciën in het algemeen, de Uithoornse begrotingspositie in het bijzonder en de nieuwe paragrafen.

Na de inleiding volgen een wegwijzer in de hoofdlijnen van de begrotingsstukken en een totaalbeeld van het meerjarenperspectief. Bij de beleidsproducten is zowel informatie over de ontwikkeling van lasten en baten van de begroting als van het meerjarenperspectief en de concrete beleidsvoornemens opgenomen.

De beleidsproducten vormen samen de exploitatie. In het beleidsproduct `organisatie' verschillen is het resultaat van de ontwerpbegroting opgenomen.

In de paragrafen staan dwarsdoorsneden van de begroting, waarbij het accent ligt op
o.a. lokale heffingen, financiering , bedrijfsvoering en grondbeleid. Daarnaast is bij de paragrafen het overzicht van de algemene dekkingsmiddelen en het bedrag van onvoorzien opgenomen.

De bijlagen bevatten gedetailleerde cijfers van de begroting, die als naslagwerk voor de organisatie zijn bestemd.

Om de leesbaarheid van de begroting te vergroten is aan het eind een alfabetisch overzicht opgenomen, waarmee gemakkelijk een product en een programma kunnen worden gevonden.

De opzet van een beleidsproduct is als volgt:
- Op de eerste pagina van een product vindt u de kenmerken, die bestaan uit omschrijving, doelstelling, kwaliteitseisen en kerngegevens.

- Op de volgende pagina's de cijfers:

- lasten en baten van diverse jaren

- beknopte toelichting op de verschillen tussen begroting 2003 en 2004

- eventuele kengetallen

- toelichting.

In de ramingen bij de afzonderlijke beleidsproducten is geen rekening gehouden met de effecten van het aanpassen van de tarieven van belastingen/rechten en de verhoging van de lasten als gevolg van prioriteiten.
Voor het begrotingsjaar zijn deze aangeduid onder de concrete voornemens met financiële gevolgen.

In de paragraaf lokale heffingen worden de gevolgen voor de burgers en de bedrijven in de vorm van belastingen en rechten aangegeven. In bijlage 7 is een recapitulatie opgenomen van de nieuwe / hogere uitgaven voor het begrotingsjaar en een doorkijk naar de jaren tot en met 2007, (prioriteiten).

De begroting wordt eerst behandeld in een raadsbrede commissievergadering op woensdag 22 oktober a.s. De gemeenteraad vergadert over de begroting op donderdag 13 november a.s. Op weg naar die vergaderingen kunt u de komende weken op deze pagina meer informatie over de begroting 2004 lezen.