Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 13 oktober 2003

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 13 OKTOBER 2003

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.

* Kennismakingsbezoek burgemeester Rodenboog
* Begroting 2004 gemeente Loppersum
* Versnipperactie snoeihout

* Vrijstelling bestemmingsplan Middelstum Kom
* Verleende vergunningen
* Aanvragen voor vergunning
* Vergadering welstandscommissie

---
KENNISMAKINGSBEZOEK BURGEMEESTER RODENBOOG

Burgemeester A. Rodenboog, die in juni is geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Loppersum, bezoekt de dorpen in de gemeente om kennis te maken met de besturen van de dorpsverenigingen. Na elke ontmoeting is er gelegenheid voor verenigingen, bedrijven en inwoners om ook kennis te maken met de heer A. Rodenboog.

Het laatste kennismakingsbezoek is op
* 22 oktober 2003 in Loppersum van 19.30-21.00 uur in Hotel Spoorzicht.
Het bestuur van de dorpsvereniging nodigt de inwoners van Loppersum van harte uit aanwezig te zijn.

---
BEGROTING GEMEENTE LOPPERSUM

De ontwerp-begroting van de gemeente Loppersum ligt vanaf woensdag15 oktober ter inzage in het gemeentehuis, Stationslaan 1 te Loppersum en de openbare bibliotheek te Loppersum en vanaf vrijdag 17 oktober in de openbare bibliotheken te Middelstum en 't Zandt.

De aanbiedingsbrief en de toelichting op de begroting vindt u vanaf woensdag 15 oktober elders op deze website.

Op maandag 27 november ontvangt u als burger van de gemeente Loppersum huis-aan-huis een begrotingskrant met daarin een overzicht van de inkomsten en uitgaven van de gemeente Loppersum en aandachtspunten voor 2004.

U kunt uw mening over de begroting doorgeven aan de gemeenteraadsleden. U vindt hun adressen op de website www.loppersum.nl en op de achterzijde van de begrotingskrant. Of u mailt via de gemeente: gemeente@loppersum.nl naar het betreffende raadslid. De raadsleden kunnen rekening houden met uw mening tijdens de behandeling van de begroting in de openbare raadsvergadering op maandag 10 november, vanaf 19.00 uur in de recreatiezaal van Wiemersheerd, de Schepperij 2 te Loppersum.

---
VERSNIPPERACTIES SNOEIHOUT

De gemeente organiseert al vele jaren versnipperacties voor snoeihout op vijf locaties, zowel in het voorjaar als in het najaar. Burgers konden dus hun snoeihout twee keer per jaar op aangewezen tijdstippen gratis en betrekkelijk dicht bij huis kwijt. Helaas gebeurde het steeds vaker dat snoeihout werd aangevoerd, voor of na de officieel aangewezen data en tijdstippen. Daarnaast waren er aanwijzingen, dat er ook snoeihout werd aangeboden door bewoners uit andere gemeenten en door bedrijven. Hiervoor is deze actie niet bedoeld. Bovendien kwamen er zeer regelmatig ongewenste en onveilige situaties voor doordat niet iedereen zich aan de richtlijnen hield. Omdat de locaties altijd vrij toegankelijk zijn, is het voor de gemeente niet mogelijk om adequaat toezicht te houden op een ordelijk en veilig verloop van de versnipperacties.

Alle versnipperacties zullen daarom voortaan plaatsvinden op één vaste locatie, op een afsluitbaar tijdelijk depot op het sportcomplex aan de Boslaan in Loppersum.

De data waarop u snoeihout kunt aanbieden zijn de komende periode als volgt:
* vrijdag 17 oktober,
* zaterdag 18 oktober,
* vrijdag 24 oktober,
* zaterdag 25 oktober,
* vrijdag 31 oktober,
* zaterdag 1 november
* vrijdag 7 november,
* zaterdag 8 november,
* vrijdag 14 november,
* zaterdag 15 november.
Op de genoemde vrijdagen kunt u uw snoeihout aanbieden van 13.00-16.00 uur en op de genoemde zaterdagen van 9.00-12.00 uur. Het brengen van snoeihout dient minimaal één werkdag van tevoren, telefonisch te worden gemeld via de servicelijn van de gemeente Loppersum, tel. 0596-575252.

---
VRIJSTELLING VOORSCHRIFTEN BESTEMMINGSPLAN MIDDELSTUM KOM

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan "Middelstum Kom", aangaande het bepaalde in artikel 22 van voornoemd bestemmingsplan.
* Het betreft in het concrete geval het verlenen van vrijstelling om op het perceel Heerestraat 16 te Middelstum, welke de bestemming "eengezinshuizen" heeft, het oprichten van een garage buiten het hiervoor bestemde gedeelte toe te staan.
Vanaf 14 oktober 2003 kunt u gedurende vier weken tegen het voornemen van burgemeester en wethouders schriftelijke zienswijzen kenbaar maken. De aanvraag ligt gedurende genoemde termijn ter inzage op de sector Ruimtelijke Zaken, Concordiaplein 4 te Middelstum en op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 te Loppersum. Eventueel zal een nadere gedachtenwisseling plaatsvinden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Zomer van de afdeling VROM te Middelstum, tel. 0596- 57 52 06.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum,

A. Rodenboog, burgemeester,
J. Knip, loco-secretaris.

---
VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Reguliere bouwvergunningen
* J. Bos voor het bouwen van een loods op het perceel Onderdendamsterweg 15 te Toornwerd, verzonden op 3 oktober 2003.
* A.P. van Middelkoop voor het bouwen van een gecombineerde jongveestal/machineberging onder één dak op het perceel Jaagpad 7 te Middelstum, verzonden op 2 oktober 2003.
* G.A. Bos voor het bouwen van een bedrijfsgebouw met woning op het perceel Industrieweg 10 te Loppersum, verzonden op 2 oktober 2003.
* M.A. Heeger voor het geheel plaatsen van een dakkapel het perceel Dorpstraat 15 te Oosterwijtwerd, verzonden op 9 oktober 2003.
* J. Overzet voor het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Stadsweg 18 te Wirdum, verzonden op 9 oktober 2003.
* R. Stoter voor het geheel veranderen van het dak en de gevels op het perceel Ploegersweg 19 te Middelstum, verzonden op 9 oktober 2003.
* H.P. van Dijk voor het vergroten van de garage op het perceel Cremersheerd 2 te Loppersum, verzonden op 9 oktober 2003.