Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 14/10

Bergen op Zoom, dinsdag 14 oktober 2003

Verhoor autodief levert politie reeks bekentenissen op

BERGEN OP ZOOM: Het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar de daden van een 34-jarige inwoner van Vught, die zondagavond aan de Noordlandseweg werd aangehouden in een gestolen auto, verloopt voorspoedig. De politie heeft kort na de aanhouding haar recent opgezette districtelijke databank voor woninginbraken geraadpleegd en kwam daarbij tot de ontdekking dat de verdachte op het moment van zijn aanhouding onder andere een jas en schoenen droeg, die afkomstig waren van een woninginbraak. De man werd stevig aan de tand gevoeld en heeft inmiddels bekend de afgelopen weken in Bergen op Zoom een tweetal woninginbraken, een inbraak in een winkel en zeven inbraken in horecagelegenheden te hebben gepleegd. Het onderzoek blijft vooralsnog in volle gang.

Politie houdt verdachte van verduistering aan

ROOSENDAAL/PRINSENBEEK: De politie heeft dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur een 38-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden, die ervan wordt verdacht in zijn functie als directeur/grootaandeelhouder verantwoordelijk te zijn voor de verduistering van pensioengelden van medewerkers, voor een totaal bedrag van circa 5.000 euro. De politie had enige weken geleden reeds een schriftelijk verzoek naar het huisadres van de man uitgedaan om zich bij haar te melden. Omdat de man aan dit verzoek geen gehoor had gegeven, is hij vanmorgen door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau Bovendonk in Roosendaal, waar de man een verklaring heeft afgelegd. Hij is in de loop van de middag naar huis gekeerd. Naar aanleiding van het onderzoek, zal de politie vermoedelijk de komende weken nog meer betrokkenen uitnodigen voor het afleggen van een verklaring.

Politie ruimt drietal hennepkwekerijen

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag 14 oktober zijn 12 medewerkers van de politie de gehele dag bezig geweest met de ruiming van een drietal hennepkwekerijen. Op twee verdiepingen van een royale berging aan de Drebbelstraat ontdekten politiemensen vanmorgen een kwekerij, die zo`n
2.450 planten herbergde. Korte tijd later werd in een bedrijfshal aan de Kastanjelaan een professioneel ingerichte hennepkwekerij ontdekt van ongeveer dezelfde omvang. In de loop van de middag stuitten de politiemensen op een kwekerij met zo`n 4.000 planten aan de Vierlingweg. Alle kwekerijen werden door de politiemedewerkers ontmanteld, de planten werden ter vernietiging aangeboden en de inventaris werd afgevoerd. De politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten, maar heeft wel een onderzoek ingesteld naar een mogelijk verband tussen de hennepkwekerijen.
Medewerkers van Essent, Saver en een takelbedrijf assisteerden de politie bij hun werkzaamheden en onderzochten onder andere of er fraude is gepleegd bij de afname van elektriciteit.

Glaasje op.... laat je rijden

STEENBERGEN: Door de politie is maandagavond een 39-jarige inwoner uit Steenbergen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Op de Oostdam kwamen surveillerende politieagenten de autobestuurder al rijdende tegen en onderwierpen hem aan een blaastest. Aangezien hij veel meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Ruit school ingegooid

STEENBERGEN: Naar nu is gebleken is het afgelopen weekend een ruit ingegooid van het Mollerlyceum aan de Molenweg. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Over het hoofd gezien..

STEENBERGEN: Maandagmiddag is een 68-jarige inwoner uit Roosendaal tegen een betonnen afscheiding gereden. Het obstakel bevond zich tussen de rijbaan en het fietspad aan de Kapelaan Kockstraat. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Wel raakte de auto zwaar beschadigd en moest hij getakeld worden. De gemeente moest er nog aan te pas komen om de weggestroomde olie uit de auto op te ruimen.

Kunstwerk gestolen

STEENBERGEN: Dinsdag is bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit het gemeentehuis in Steenbergen. Het blijkt dat in de afgelopen dagen een bronzen torso is gestolen. Dit kunstwerk stond samen met nog een aantal andere stukken tentoongesteld.

Illegaal dumpen van afval

STEENBERGEN: Reeds geruime tijd wordt er gecontroleerd op het illegaal dumpen van afval. In samenwerking met de gemeente blijkt dat er de afgelopen weken wederom een aantal illegale dumpingen heeft plaatsgevonden. Mogelijk dat voorbijgangers hebben gezien wie er afval gestort heeft op de Grote Bolspolder in Kruisland, de Schansdijk in Steenbergen, de Zeeweg in Nieuw-Vossemeer en de Oude Vlietpolderdijk in de Heen.
De gemeente heeft inmiddels zorggedragen voor verwijdering van het afval.

Bron: Nicolette Bovenhorst