Ministerie van Defensie


Brieven aan de Kamer
Sociaal Beleidskader Defensie

14-10-2003

In antwoord op uw schrijven van 26 juni jl. kan ik u als volgt informeren.

Aangezien het schrijven van de CMHF d.d. 14 juni jl. uitsluitend aan u en niet aan de minister van Defensie of ondergetekende is gezonden is door mij niet schriftelijk in de richting van de heer W. Cosijn gereageerd.

Wel is namens mij, in het overleg met de centrales van overheidspersoneel over aanpassing van het Sociaal Beleidskader Defensie, waarin de heer Cosijn namens de CMHF participeert, medegedeeld dat kennis is genomen van het schrijven. Daarbij is aangegeven dat het schrijven aan uw Commissie in zekere zin tot bevreemding aan de zijde van Defensie heeft geleid, aangezien het overleg over de daarin genoemde onderwerpen nog niet is afgerond.

Wellicht ten overvloede merk ik nog op dat het overleg met centrales van overheidspersoneel over de arbeidsvoorwaarden van het personeel van het ministerie van Defensie binnen het Sectoroverleg Defensie plaatsvindt. Dit overleg staat los van het overleg binnen de sector Rijk, hetgeen met zich mede brengt dat door de sociale partners in de sector Defensie andere afwegingen kunnen worden gemaakt dan in de sector Rijk.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE