Politie Drenthe

dinsdagmiddag 14-10-03

Assen 14-10-2003 - Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Hennepplantage ontdekt
MEPPEL - Maandag aan het eind van de middag werd in een industriepand aan de Scherpemaat een grote hennepplantage ontdekt. De politie trof naar schatting zo'n 2000 planten aan. De plantage was professioneel uitgerust. De exploitant van de kwekerij is nog niet bekend. De gemeente zorgt voor de afvoer en vernietiging van de aanwezige materialen.

Vernielingen
EMMEN - Zaterdag jl. tussen 21.00 en 23.30 uur zijn een aantal vernielingen aangericht in de wijk Bargeres. Er werden vijf (rode) TGP-postbussen vernield aan de Balingerbrink, Rolderbrink, Mantingerbrink, Holtingerbrink en Druwerbrink (schade 5.000 euro) waarna de post uit de bussen werd gehaald en werd verscheurd. Twee ABRI's langs de Brinkenweg werden vernield en aan de Asser- en Rhonerbrink werden auto's met verf besmeurd. De politie is op zoek naar getuigen die in verband met deze vernielingen informatie voor de politie hebben. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.

Man van bouwlift gevallen
MEPPEL - Vanmorgen viel een 16-jarige jongen uit Klazieneveen tijdens werkzaamheden van een 6 meter hoge bouwlift aan de Prins Hendrikkade. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. De jongen werkte voor een metselbedrijf uit Emmen.

Advertentiefraude

EMMEN - RUINERWOLD Kwamen twee aangiftes binnen van bedrijven uit Emmen en Ruinerwold. Er werden rekeningen aangeboden voor advertenties waarvoor geen opdracht was gegeven. In het geval van Emmen ging het om een bedrijf in Zutphen, in Ruinerwold ging het om een bedrijf in Groningen.