Vlaamse overheid

Uit een onderzoek van de Universiteit Gent blijkt dat het aantal homo's dat veilig vrijt, daalt en het aantal besmettingen stijgt. Minister Byttebier kiest samen met Sensoa voor een doelgerichte nieuwe campagne, specifiek voor de doelgroep.
Er werden de voorbije jaren al zeer gerichte campagnes gevoerd naar deze groep. Zo was er de mogelijkheid voor homo's die regelmatige contacten hadden om een medische check-up te ondergaan en er werd vorig jaar een campagne gevoerd rond het gebruik van condooms.

Op dit ogenblik werkt men aan een actualisering van het Veilig Genieten-zakboekje. Begin 2004 wordt een website opgestart voor jongeren die in de prostitutie terecht komen, met vooral veel aandacht voor de problemen van de homomannen. En tenslotte zal Sensoa aanwezig zijn op de Erotica-beurs die begin november in Hasselt wordt gehouden. Dit om aan te geven dat het preventie-beleid zich vooral probeert te richten op de doelgroep.

Minister Byttebier hoopt bovendien dat er snel meer duidelijkheid wordt verschaft rond de pil- en condoomcheques, het initiatief van de Federale minister van Volksgezondheid, zodat de preventieve acties die gepland zijn om het aantal besmettingen bij homomannen te doen dalen, hierop kunnen aansluiten.

info : Harry Van Buel, woordvoerder van minister Byttebier- tel. 02/553 24 11
e-mail: persdienst.byttebier @vlaanderen.be


---