Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/10)

Oosterhout, dinsdag 14 oktober 2003

Politie houdt grote bromfietscontrole
WERKENDAM / WOUDRICHEM: De politie hield maandag 13 oktober een bromfietscontrole in Werkendam en Woudrichem. De actie werd gehouden in het kader van het project Easy Riders Altena, waarbij de politie samenwerkt met de gemeenten en 3VO. De scholieren van de vier middelbare scholen in het land van Heusden en Altena kregen de afgelopen weken voorlichting over het veilig brommer rijden. Aansluitend daarop organiseert de politie de komende tijd bromfietscontroles. Bij deze controle werden drie bromfietsers bekeurd omdat hun brommers opgevoerd waren. De ouders van de jeugdige overtreders krijgen een waarschuwingsbrief van de politie toegestuurd. Zij zijn immers als eerste verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van hun kinderen.

Man toch achter het stuur ondanks invordering rijbewijs KAATSHEUVEL: De politie arresteerde op maandagmiddag 13 oktober een 30-jarige inwoner van Kaatsheuvel. De man werd in de Wagnerstraat achter het stuur van een auto aangetroffen, terwijl hij geen auto mocht rijden. Het rijbewijs van de man was in mei 2002 ingevorderd voor de duur van 18 maanden, vanwege het rijden onder invloed. Door nu toch te gaan rijden pleegde de man een misdrijf. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Politie pakt dieven snel in de kraag
KAATSHEUVEL: De politie arresteerde maandagavond 13 oktober twee mannen op verdenking van diefstal. Het duo werd opgepakt bij een bushalte in de omgeving van een hotel op aanwijzing van het hotelpersoneel. Bij de receptie van het hotel deden zij een graai in een geldkist voor inzamelingsdoeleinden (Villa Pardoes). Met een geldbedrag van ongeveer 150,- gingen ze er vandoor. Door het snel informeren van de politie werd het tweetal aangehouden op grond van de signalementbeschrijving. Tijdens het verhoor hebben de verdachten een bekentenis afgelegd. Het gaat om 22-jarige man uit Maartensdijk en een 18-jarige man uit Vuuren. Beide mannen zijn in de loop van dinsdag 14 oktober weer in vrijheid gesteld.

Brommers gestolen
OOSTERHOUT / DONGEN: Een nog onbekende dader heeft op 11 oktober tussen 19.45 uur en 20.15 uur de Puch Maxi Radical gestolen, die aan de Wilhelminastraat geparkeerd stond. De politie heeft een aangifte opgenomen van de 16-jarige eigenaar van de brommer. In Oosterhout werd ook een bromfiets gestolen. De brommer, een grijze Gilera Runner verdween maandagavond 13 oktober vanaf Zuiderhout.

Autodiefstal
WAALWIJK: Vanaf een parkeerplaats aan de De Coubertinlaan werd een personenauto gestolen. Het gaat om een personenauto van het merk Opel, type Corsa, kleur blauw voorzien van het kenteken XB-82-ZZ. De gedupeerde deed op maandag 13 oktober aangifte bij de politie. Uit het ingestelde onderzoek stelde de politie vast dat deze auto vermoedelijk gestolen tussen zaterdag 11 oktober 2003 20.00 uur en zondag 12 oktober 2003 11.00 uur. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd als gestolen voertuig.

Inbraak tennisvereniging
WAALWIJK: De politie onderzoekt een inbraak in de sportkantine van een tennisvereniging aan de Olympiaweg. De inbraak is gepleegd op dinsdag 14 oktober 2003 kort voor 03.30 uur. Op dat moment trad namelijk het alarm in werking. Doordat het alarm in werking trad sloeg de inbreker op de vlucht. Hij had het vermoedelijk voorzien op de geluidsinstallatie. Deze was namelijk al afgekoppeld en verplaatst. De technische recherche stelde bij een sporenonderzoek diverse sporen veilig die vermoedelijk van de dader afkomstig zijn. Aan de hand van deze sporen rechercheert de politie verder.

Veel schade bij verkeersongeval op A-27
OOSTERHOUT: Op dinsdagmiddag 14 oktober omstreeks 13.35 uur ontstond er een verkeersongeval op de westelijke rijbaan van de A-27. Het ongeval gebeurde tussen de afslag Oosterhout-Oost en de afslag Oosterhout-Vijf Eiken. Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur afkomstig uit Breezand raakte licht gewond. Hij is met de ambulance meegegaan voor medisch onderzoek in het ziekenhuis. Rond.13.35 uur botste de chauffeur met zijn combinatie op een onderhoudsauto (bestelauto) die stilstond op de vluchtstrook. De inzittenden van deze bestelauto waren in de berm bezig met groenwerkzaamheden. Gelukkig zat er niemand in de bestelauto, want door de aanrijding raakte de bestelauto zwaar beschadigd. De vrachtwagencombinatie schoot na de aanrijding door en ramde daarbij de vangrail aan de rechterkant van de weg. De combinatie reed door de vangrail heen en ontwortelde daarbij een vijftal bomen om tenslotte op de rechter zijkant tot stilstand te komen. Hierdoor werd deze afrit Oosterhout-Oost van de A27 compleet geblokkeerd. De vrachtwagen was overigens geladen met flessen slaolie en azijn. Personeel van de Unit Forensisch Onderzoek van de politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. De brandweer van Oosterhout is ter plaatse geweest om de gevaarzetting van de ontwortelde bomen in ogenschouw te nemen. Het risico dat een of meer bomen zouden omvallen was namelijk niet uitgesloten. Uit veiligheidsoverwegingen is tijdens de bergingswerkzaamheden de rechter rijstrook afgesloten geweest voor het verkeer. Dit leverde filevorming op op de westelijke rijbaan van de A-27.

Bron: Jeroen Steenmeijer