Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (14/10)

Breda, 14 oktober 2003

Politie arresteert verdachte diefstal crossmotor

BREDA: de politie van Vlaanderenstraat heeft maandag een 18-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een crossmotor uit een schuurtje aan de Christiaan Huijgenstraat. De verdachte werd zondag herkend door een agent tijdens een achtervolging. De man wist toen te ontkomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Aanhangwagen met varkens gekanteld (2e bericht)

BREDA: In aansluiting op het persbericht van vannacht, deel ik u mede dat in totaal 37 varkens het ongeval niet overleefd hebben. In de aanhangwagen van de combinatie zaten in totaal 117 varkens. De varkens die in de vrachtwagen zelf zaten bleven ongedeerd. Twee dierenartsen hebben ter plaatse voortreffelijk hun werk gedaan. Waardering daarvoor werd door de politieofficier van Dienst in zijn rapportage nadrukkelijk uitgesproken.

Verkeerscontroles in Prinsenbeek en Haagse Beemden

BREDA: Vanmorgen heeft het team PrinsenBeemden een verkeerscontrole gehouden in Prinsenbeek (Velsgoed) en Haagse Beemden (Emerparklaan, Essendonk en Vlierenbroek).
De resultaten daarvan zijn:

* 15 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordels op het Velsgoed in Prinsenbeek

* 6 bekeuringen voor het rijden door rood licht op de kruising Emerparklaan / Essendonk

* 2 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordels op de Vlierenbroek.

Inbraken

BREDA: Bij enkele bouwketen aan de nieuwbouw De Haenen in Teteringen is ingebroken. Men heeft de rolluiken vernield, waarna men uit enkele directieketen gereedschap en materialen heeft gestolen. De politie van het team Vlaanderenstraat heeft een aangifte opgenomen.

BREDA: Er is ingebroken in een bedrijf gevestigd aan de Moskesbaan. De toegang werd verkregen door het ingooien van een ruit. Uit het bedrijf werd een machine gestolen, die achteraf vermoedelijk te zwaar bleek te zijn, want de machine werd buiten op de parkeerplaats aangetroffen

PRINSENBEEK: In een woning gelegen aan het Velsgoed te Prinsenbeek is ingebroken. In een van de kozijnen werd een gaatje geboord. Ondanks dat de woning voorzien was van een alarm gelukte het de daders toch om een laptop meet te nemen.

78 snelheidsovertreders in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Vandaag zijn op de Bisschopsmolenstraat en de Couperuslaan snelheidscontroles gehouden. Er kwamen 646 passanten langs, daarvan waren er 78 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur.

Brand in houtafvalcontainer

LANGEWEG: Vannacht is rond 02.50 uur op Hazeldonk brand uitgebroken in en container waarin houtvezels geblazen worden tijdens het schaven en zagen. De politie Moerdijk heeft samen met de brandweer een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld. Mogelijke oorzaak is een vonkje, dat is blijven smeulen. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen.

Bron: Willem van Hooijdonk