IDTV

Makers 'De Tweeling' bereiden nieuwe speelfilm 'Bride Flight'

Diemen, 14 oktober 2003 - In oktober 1953, nu vijftig jaar geleden, vond de Air Race London - Christchurch (Nieuw Zeeland) plaats. IdtV Film bereidt de internationale speelfilm 'Bride Flight' voor, gebaseerd op deze historische gebeurtenis. De film zal worden geregisseerd door Ben Sombogaart en wordt geschreven door Marieke van der Pol. Dit succesvolle duo werkte eerder samen aan 'De Tweeling', winnaar van de Gouden Kalf voor Beste Film 2003.

Bride Flight
De Air Race London - Christchurch in 1953 was de laatste grote race in de geschiedenis van de luchtvaart. De KLM vloog mee en won in de categorie transportvliegtuigen. Heel Nederland leefde via het Polygoon Journaal mee.

Aan boord van het KLM toestel bevonden zich zesentwintig jonge Nederlandse vrouwen, die hun verloofdes in Nieuw Zeeland achterna vlogen met hun bruidsjurk als meest kostbare bagage. Vandaar dat de KLM vlucht in de media de bijnaam 'Bride Flight' kreeg.

IdtV Film
IdtV Film maakt kwaliteitsfilms voor een breed publiek. Sinds de oprichting in 1999 heeft IdtV haar sporen verdiend met prijzenwinnende producties als Family (2001), De Tweeling (2002), Van God los (2003) en Cloaca (2003).