Ingezonden persbericht

BIG LOTS KIEST G-LOG VOOR WERELDWIJDE LOGISTIEK

GC3 zorgt voor transparantie en optimalisatie van alle zendingen voor groot retailbedrijf

Rotterdam, 14 oktober 2003 - G-Log maakt bekend dat Big Lots, een Amerikaanse detaillist met meer dan 1350 winkels in 46 staten, de G Log® Global Command and Control Center® (GC3®) software gaat inzetten voor het beheer van al zijn transportactiviteiten.

Big Lots beheert met de G-Log-oplossing alle inkomende, uitgaande, binnen- en buitenlandse transporten vanuit één systeem. Hiermee worden alle transportbewegingen wereldwijd in één oogopslag inzichtelijk. Big Lots implementeert de oplossing in minder dan honderd dagen en gebruikt de 'batch balance'-functionaliteit van GC3 om de G-Log-software nauw aan te laten sluiten op de eigen magazijnbeheeroplossing. Big Lots verwacht het systeem binnen een jaar te hebben terugverdiend.

Big Lots
Big Lots, Inc. (www.biglots.com) is de grootste 'broadline closeout retailer' van Amerika, met een jaarlijkse omzet van meer dan $3,8 miljard. Vanuit het hoofdkantoor in Columbus, Ohio, worden meer dan 1350 winkels in 46 staten aangestuurd. Vier regionale distributiecentra, in grootte variërend van circa 90.000 tot 270.000 vierkante meter, voorzien de winkels van merkproducten van meer dan drieduizend fabrikanten. Big Lots verkoopt producten voor prijzen die twintig tot veertig procent beneden die van de meeste andere discounters liggen en tot zeventig procent beneden die van de gewone detailhandel. Het bedrijf is in 1967 opgericht en heeft meer dan 40.000 medewerkers in dienst. Big Lots levert een assortiment dat bestaat onder meer uit consumptieartikelen, seizoensproducten, meubilair, speelgoed en geschenken. Big Lots is een Fortune 500-bedrijf, is als BLI genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Over G-Log
G-Log is leverancier van web-native transportmanagementsystemen voor internationaal opererende bedrijven en logistieke dienstverleners. GC3®, G-Log's uitgebreide web-native logistieke platform, levert een volledige oplossing voor het beheer van complexe logistieke stromen, die verschillende landen, verscheidene goederenketens en vele vervoersmodaliteiten omspannen. Bedrijven kunnen daardoor de manier waarop zij hun logistieke zaken managen optimaliseren. Tot de klanten van G-Log behoren, DuPont, Exel, Family Dollar Stores, Giant Eagle, Tesco, en USCO Logistics. G-Log is opgericht in 1999 en heeft ruim 170 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor van G-Log is gevestigd in Shelton, CT, en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Guildford, Surrey, UK. G-Log heeft kantoren verspreid over de Verenigde Staten en Europa.