VU ziekenhuis

Beeldtelefoonzuilen maakt contact met thuisfront mogelijk Kinderafdeling VU medisch centrum krijgt beeldtelefoonzuilen van Stichting Robin

Voor kinderen die regelmatig of langdurig in het ziekenhuis worden opgenomen, is contact en communicatie met het gezin, klasgenootjes, school en ook huisdieren belangrijk. Het contact voorkomt dat ze, verblijvend in een ziekenhuis, in een sociaal isolement terechtkomen. De beeldtelefoonzuil biedt dit contact en maakt communicatie in woord, spraak én beeld met hun vertrouwde omgeving mogelijk. De Stichting Robin biedt drie beeldtelefoonzuilen aan patiëntjes die opgenomen zijn in het VU medisch centrum.

De beeldtelefoonzuil wordt geïntroduceerd op 9 oktober a.s. in het kliniekgebouw van het VU medisch centrum. Aansluitend vindt de overhandiging plaats op de nieuwe kinderafdeling. Samen met een patiëntje zal dr. Michel Weijerman, chef de policlinique kindergeneeskunde, de beeldtelefoonzuilen in ontvangst nemen. Tijdens de bijeenkomst zullen de initiatiefnemers van de Stichting Robin en medewerkers van het ziekenhuis het belang van de zuilen nader toelichten.

De beeldtelefoonzuil is een initiatief van de Stichting Robin. Het is een compact, verrijdbaar apparaat waarin een toetsenbord, computer en camera geïntegreerd zijn. Hiermee kan een kind, vanuit het ziekenhuisbed, per telefoon, per beeldtelefoon én per e-mail contact houden met het thuisfront. Voor de zuil is geen hoogwaardige internetverbinding nodig; een telefoonaansluiting is voldoende.