Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

14 oktober 2003

Silvolde - rijden zonder helm
Een 33 jarige bestuurder van een bromfiets uit Ulft is vanochtend vroeg bekeurd. De man reed op de Korenweg op zijn bromfiets zonder helm.

Doetinchem - onder invloed op de brommer

De politie heeft een 18 jarige bestuurder van een bromfiets uit Doetinchem op de JF Kennedylaan staande gehouden, omdat zijn passagier geen helm droeg. De bestuurder rook naar alcohol en was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De 18 jarige is vervolgens overgebracht naar het politiebureau waar hij bij ademanalyse 0,8 prom. blies. De 18 jarige kan enkele bekeuringen tegemoet zien, voor het rijden onder invloed en het niet in bezit zijn van een bromfietscertificaat. De passagier kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Doetinchem - drankrijder

Een 38 jarige automobilist uit Doetinchem is op de Spoorstraat met zijn auto tegen een gemeentepaaltje gereden. De bleek te hebben gedronken en blies 2,0 prom. Het rijbewijs is ingevorderd. In verband met recidive wordt proces verbaal opgemaakt.

Doetinchem- wieldoppen gestolen

Bij een garagebedrijf aan de Plakhorstweg zijn afgeslopen weekend van twee personenauto's de wieldoppen weggenomen. Van een van de twee auto's is eveneens een portierslot geforceerd en is getracht de auto te starten. Dit is echter niet gelukt.

De Heurne - inbraak / vernieling

In een bouwkeet van een sportvereniging die in het Veenbos staat is afgelopen weekend ingebroken. Uit de keet zijn ongeveer 100 flesjes en blikjes sportdrank weggenomen. Ook is een bijl verdwenen. Verder is het afdak van de keet vernield. Er is door onbekenden een eikenboom omgehakt en op het afdak terecht gekomen. De politie is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen contact opnemen op telefoonnummer 0900 8844.

Hengelo - Paard in de put

Er kwam een melding bij de politie binnen dat er op de Roessinkweg een paard in de stal in de put vastzat. Het paard had waarschijnlijk op de een of andere manier het rooster van de put verwijderd en was in de put terechtgekomen. Het dier kon niet meer voor- of achteruit. Door de brandweer is het tussenschot tussen de stal en de naastgelegen stal verwijderd. Vervolgens is het rooster van de andere stal verwijderd. Hierdoor kon de put in deze stal leeggepompt worden. Toen de put leeg was, kon het paard uit de put krabbelen. Het paard had wat schaafwonden en is met de schrik vrijgekomen.

Doetinchem - snelheidscontrole

Bij controles op diverse locaties in Doetinchem zijn gisteren 940 auto's gecontroleerd.
73 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Laag Keppel - verkeerscontrole

Tijdens verkeerscontrole in de Dorpsstraat zijn vanmorgen drie bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten: negeren gesloten verklaring, niet dragen van de autogordel, niet voeren van een kentekenplaat op de aanhangwagen.

Doetinchem - diefstal / getuigenoproep

Uit het kantoortje in het wijkgebouw de Papaver aan de Papaverstraat is vanmorgen, rond 11.40 uur, tijdens het spreekuur van de wijkverpleegkundige een zwarte tas weggenomen. Terwijl de wijkverpleegkundige even weg is, hoort zij iemand het gebouw inlopen. Ze gaat kijken en ziet nog net een man wegrennen en vervolgens hard wegfietsen via de Fresiastraat de Rozenstraat in.
Ze gaat terug naar het kantoortje en ziet dat hier zwarte tas weg is, met daarin een portemonnee. Mogelijk dat iemand rond dit tijdstip iemand hard heeft zien wegfietsen. De politie vraagt getuigen contact op te nemen op telefoonnummer 0900 8844.

Hengelo - gewonden na aanrijding

Bij een aanrijding vanmiddag op de Steenderenseweg zijn twee automobilisten gewond geraakt. Een 37 jarige automobiliste uit Eerbeek reed over de Berendschotstraat richting Keijenborg. Zij verleende op de kruising met de Steenderenseweg geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 38 jarige automobiliste uit Hengelo. Een aanrijding was het gevolg. De 37 jarige is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Slingeland ziekenhuis. De 38 jarige had pijn op de borst. De inzittende van de 38 jarige had pijn in de rug en nek.

---- --