Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

14-10-2003
Herontwikkeling veilingterrein

De gemeente is bezig met diverse plannen en studies voor de herontwikkeling van het veilingterrein in Roelofarendsveen. Het doel van het college is om begin 2005 te starten met de bouwwerkzaamheden. Hieronder een overzicht van de stand van zaken.

Verwerving van gronden
De gemeente heeft in de zomer 2002 de gronden van de voormalige veiling aangekocht. De gemeente is ook eigenaar van de gemeentelijke werkplaats en het bedrijf van Mooren en is nog in onderhandeling met Dobbe Transport over aankoop. Momenteel is de gemeente in gesprek met de heer Van der Voet.

Woonwensenonderzoek
Om inzicht te krijgen in de woningmarktsituatie, de woonwensen en de verhuisgeneigdheid van de bewoners van de gemeente is er besloten om samen met de woningbouwvereniging een woonwensenonderzoek te houden. De uitkomsten van het woonwensenonderzoek zijn reeds in de vergadering van de commissie ROM behandeld en zijn ook terug te vinden op onze website. Het rapport zal in de raadsvergadering d.d. 28 oktober 2003 aan de raadsleden aangeboden worden. In het rapport kunt u veel gegevens over het veilingterrein terugvinden. Op dit moment wordt er gewerkt aan het opstellen van een woningbouwprogramma.

Communicatieplan
Ook voor dit project wordt er veel aandacht geschonken aan de communicatie. In dit kader is er een communicatieplan opgesteld waarin het communicatieproces en de richtlijnen voor de communicatie-activiteiten worden beschreven. Om maximale betrokkenheid van inwoners en instanties te bereiken wordt klankbordgroep bestaande uit 8 personen samengesteld, dat een adviserende rol zal hebben. Een paar weken geleden is een oproep in de krant geplaatst. Inmiddels hebben ruim 70 personen aangegeven deel te willen nemen aan de klankbordgroep. Wij zullen dus een selectie moeten maken. Zodra de klankbordgroep gevormd is zal er een startbijeenkomst voor alle bewoners worden georganiseerd.

Bestemmingsplan
Inmiddels zijn we begonnen met de bestemmingsplanprocedure. De bedoeling is om te werken met een globaal bestemmingsplan, dat op een later tijdstip wordt uitgewerkt. Wij streven ernaar om in december een voorontwerpbestemmingsplan klaar te hebben dat voorgelegd kan worden aan de inwoners en diverse instanties. Op korte termijn wordt de visie voor de omgeving aan de commissie en raadsleden voorgelegd.

Financiële haalbaarheidstudie
BEMOG heeft het bureau Oranjewoud BV opdracht verleend om een quickscan op te stellen, die de financiële haalbaarheid inzichtelijk moet maken. Dit rapport wordt op dit moment besproken met de werkgroep "exploitatie veilingterrein".

Andere activiteiten
De periode tussen oktober en de jaarwisseling zal worden benut om een akoestisch onderzoek te doen, het woningbouwprogramma, het stedenbouwkundigplan inclusief het beeldkwaliteitsplan verder op te stellen.