3e persbericht van dinsdag 14 oktober 2003

Eindhoven 14-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobiliste mishandeld

Een vrouw van 28 jaar uit Veldhoven is dinsdag rond het middaguur mishandeld door een automobilist. Toen de vrouw met haar auto op de Locatellistraat in Eindhoven reed, werd ze gesneden door een andere wagen. De bestuurder daarvan wilde uitstappen, waarop de vrouw verder reed. De man ging echter weer achter haar aan en zette zijn auto op de ventweg van de Professor Holstlaan dwars voor de wagen van de vrouw. Hij stapte uit, trok de deur van de auto van de vrouw open, en trok haar uit het voertuig. Hij schold haar uit en bedreigde haar, en sloeg haar vervolgens twee maal in haar gezicht. Daarna stapte hij weer in zijn wagen en ging er vandoor.

Eindhoven: Slapende zwerver uit gestolen auto gehaald

Dinsdagmiddag rond 15.30 uur is een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij in een gestolen auto lag te slapen. Bij de politie kwam de melding binnen dat de man op het Eijerven in de auto zat. Toen agenten gingen kijken, bleek het om een wagen te gaan die maandag was gestolen in Schijndel. De verdachte werd wakker gemaakt door de agenten en meegenomen naar het bureau. Hij had een verboden mes, een busje traangas en een kleine hoeveelheid crack bij zich. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Auto-inbreker opgepakt

Een man van 39 jaar uit Geldrop is dinsdagochtend rond 00.30 uur aangehouden op het Eindje in Eindhoven. Hij wordt verdacht van het stelen van een autoradio uit een wagen die stond geparkeerd op het Bogardeind in Geldrop. Dat gebeurde op donderdag 18 september rond 17.30 uur. Agenten zagen de man afgelopen nacht op het Eindje lopen en hielden hem aan. Hij is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Beroofd van handtas met inhoud

Een vrouw van 33 jaar uit Bladel is dinsdagavond rond 18.30 uur beroofd van haar handtas met inhoud. Toen de vrouw op het Stratumseind liep, kwam er achter haar een scooter met twee opzittenden aanrijden. De bijrijder trok de tas uit de hand van de vrouw, waarna de brommer er vandoor ging. In de tas zaten onder meer sleutels, identiteitsbewijzen en (bank)pasjes. De verdachten hadden een lichtgetint uiterlijk.

Eindhoven: Beroofd van GSM

Op de Woenselse Markt is een 25-jarige Eindhovenaar dinsdagavond rond 18.45 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. Toen hij stond te bellen, werd de telefoon door een man uit zijn handen getrokken. De dader liep naar een gereedstaande zwarte scooter met bestuurder en sprong er achterop, waarna de scooter wegreed in de richting van het centrum. De bijrijder had een lichtgetint uiterlijk; de bestuurder was blank.

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd

Een 27-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagavond kort na 18.00 uur beroofd van haar tas. Die zat achterop haar fiets in de pakkendrager. Toen de vrouw op de Oude Bosschebaan reed, werd ze ingehaald door een gele scooter met twee opzittenden. De bijrijder pakte de tas uit de pakkendrager, waarop de brommer er vandoor ging in de richting van de Ardechelaan. De benadeelde heeft geen duidelijk signalement van de daders kunnen geven. In de tas zaten onder meer sleutels en identiteitsbewijzen.

Helmond: Jongen gewond bij aanrijding

Een 16-jarige jongen uit Deurne is dinsdagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt bij een ongeval. Toen hij op zijn brommer op de kruising Korendijk/Tarwedijk reed, kreeg hij geen voorrang van een 50-jarige vrouw uit Helmond. Zij sloeg met haar auto de Korendijk in en raakte de jongen op de kruising. Hij is met been- en kaakletsel opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Helmond: Snelheidscontroles

Op twee plaatsen in Helmond is dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Van 9.45 tot 12.15 uur werd gecontroleerd op de President Rooseveltlaan. Van de 1720 passerende voertuigen reden er 92 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Op de Brandevoortse Dreef zijn tussen 13.30 en 15.30 uur 641 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 263 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u.

Deurne: Kleding uit winkel gestolen

Uit een winkel aan de Kerkstraat zijn dinsdagochtend rond 11.00 uur enkele kledingstukken weggehaald. Dat gebeurde door twee vrouwen van ongeveer 20 en 50 jaar oud, die enige tijd in de zaak rondliepen en plotseling waren verdwenen. Ze namen onder meer een overhemd, een sweater en twee baby-pakjes mee.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Europalaan is dinsdagmiddag tussen 15.45 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 499 gecontroleerde voertuigen reden er 126 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Veldhoven: Jongen beroofd van mobiele telefoon

Een jongen van 14 jaar uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 16.30 uur beroofd van zijn mobiele telefoon waarmee hij op de fiets aan het bellen was. Toen hij samen met een vriend op de Hagendorenseweg in Veldhoven reed, kwamen er twee scooters met in totaal drie personen naast hen rijden. De bijrijder van een oranje met blauwe scooter pakte de gsm uit de hand van de jongen, waarna de twee brommers er vandoor ging.