2e persbericht van dinsdag 14 oktober 2003

Eindhoven 14-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aktetas onder snelbinders vandaan gehaald

Op het Savoiepad is maandag rond 18.15 uur de aktetas van een 48-jarige Eindhovenaar gestolen. De man fietste over de eerder genoemde straat toen drie bromfietsers aan kwamen rijden. Twee van hen gingen links naast de man rijden en de derde ging rechts over het trottoir rijden. De duopassagier van één van de bromfietsers trok vervolgens de aktetas onder de snelbinders van de fiets van de man vandaan. Het slachtoffer is vervolgens verder gereden naar huis. In de omgeving van het Vendeepad vond de man vervolgens zijn tas terug in de struiken. Uit de tas ontbrak het regenpak van de man.

Eindhoven: Verkeerscontroles Tongelre

Op de kruising Jeroen Boschlaan Hobbemastraat Hercules Segherslaan zijn vrijdagochtend en dinsdagochtend tussen 8.30 en 9.20 verkeerscontroles gehouden. Vrijdag werden 17 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood. Dinsdag werden 12 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 13 voor het rijden door rood en 1 voor het rijden zonder kentekenplaat aan de voorkant van het voertuig.

Dinsdag tussen 13.30 en 14.30 uur is gecontroleerd op de Tongelresestraat en de Generaal Bothastraat. Daar werden 20 bonnen uitgeschreven, 18 voor het niet dragen van de gordel, 1 voor het negeren van een stopteken en 1 voor het telefoneren. Op de Fuutlaan werden tussen 14.45 en 15.10 uur 3 automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Helmond: Snorfietser gewond

Bij een verkeersongeval op de kruising Hortsedijk Europaweg is dinsdag om 11.00 uur een 75-jarige Helmondse snorfietser gewond geraakt. Hij stak vanuit de Hortsedijk de kruising over en werd daarbij aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 38-jarige Helmonder. De snorfietser is met hoofdletsel naar het Elkerliekziekenhuis gebracht. De kruising is beveiligd met verkeerslichten. Er wordt onderzocht wie door rood heeft gereden.

Helmond: Vogels gestolen

Uit een volière in een achtertuin van een woning zijn tussen maandagavond 18.30 uur en dinsdagochtend 7.30 uur 15 vogels weggenomen. Het gaat om 11 kanaries, 2 duiven en 2 rijstvogels. De dader heeft een toegangsdeur van de volière opengebroken.

Middelbeers: Bankoverval zonder buit

Dinsdagmorgen rond 8.00 uur is een medewerker van een bank aan de Doornboomstraat overvallen. Toen de man als eerste werknemer de bank binnenkwam werd hij in de bank bedreigd door drie mannen met een vuistvuurwapen. Hij moest de kluis openmaken maar dat kon niet omdat hij daarvoor niet geautoriseerd is. Inmiddels was het alarm geactiveerd. De medewerker van de bank kon in een onbewaakt ogenblik via de achteruitgang van de bank ontkomen. Hij werd achterna gezeten door de drie daders. Hij kon ontkomen maar juist op dat moment kwam de tweede medewerker met zijn auto aangereden. De daders trokken hem uit de auto en namen die auto, een donkerblauwe Audi A4 met het kenteken 95-LH-RJ, mee. De politie werd gebeld en een motoragent zag de auto rijden. Hij achtervolgde de auto, waarbij snelheden van 180 tot 190 km/u werden bereikt. Tussen Spoordonk en Moergestel raakte de motoragent de auto kwijt. De drie daders hebben tussen maandagavond 21.00 uur en dinsdagmorgen ingebroken in de bank. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met de politie Best-Oirschot-Son, 0900 8844.

Oostelbeers: Snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden

Dinsdag is op de Langereijt, de provinciale weg tussen Oirschot en Oostelbeers, een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse zijn wegwerkzaamheden. Er geldt daarom een maximumsnelheid van 50 km/u. Door de uitvoerder van de werkzaamheden was bij de politienetwerker geklaagd over te hoge snelheden. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties voor de wegwerkers. Van de 2000 passerende voertuigen reden er 407 te hard. De snelste reed zelfs 106 km/u.

De snelheidscontroles op dit wegdeel zullen worden herhaald.

Heeze: Vogels gestolen uit volière

In de nacht van maandag op dinsdag zijn uit een volière achter een woning aan de Kapelstraat 35 vogels gestolen. Het gaas van het vogelverblijf is kapot geknipt. Het gaat om kanaries, kwartels, zebravinken, diamantduiven en sijsjes.

Geldrop: GSM weggegrist

Op de Helze is maandagavond rond 19.15 uur de GSM van een 17-jarig meisje uit Geldrop gestolen terwijl zij aan het bellen was. Zij fietste over de Helze en passeerde twee jongens die met een scooter bij een bruggetje over de Kleine Dommel stonden. Toen het meisje gepasseerd was reden de jongens op de scooter achter het meisje aan en gristen haar GSM uit haar handen.

Geldrop: Woninginbraak

In een woning aan de Faramir is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur te openen. Uit de woning werden een tas met een nog onbekende inhoud, een laptop en een digitale camera gestolen.

Mierlo: Woninginbraak

In een woning aan de Kapelweg is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Uit de woning werden een handtas en een videocamera gestolen. In de tas zaten een zonnebril, een rijbewijs, sleutels, 120 Euro en diverse pasjes.

Nuenen: Auto weggenomen na woninginbraak

In een woning aan de Beekstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van de woning open te breken. Uit het pand werden 100 Euro en autosleutels weggenomen. Vervolgens werd de grijze BMW 530 met het kenteken 41-NF-JV van de bewoners gestolen.

Eersel: Inbraak in winkel

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat. Er is een raam opengebroken en uit de zaak zijn ruim 200 bespeelde videobanden gestolen.

Valkenswaard / Waalre: Roodlichtcontroles

Bij een roodlichtcontroles op de Dommelseweg-Europalaan in Valkenswaard en de Willibrorduslaan-Wollenbergstraat in Waalre zijn dinsdag 34 verkeersdeelnemers bekeurd omdat zij door rood licht reden.
1 automobilist kreeg een bon omdat hij niet met losse handen telefoneerde en 1 omdat hij niet het goede voorsorteringsvak volgde.