Politie Limburg-Noord

Boetes bij verkeerscontroles

Limburg-Noord 14-10-2003 - De politie Limburg-Noord heeft in de week van 7 t/m 14 oktober 2003 in totaal 68.852 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 4.951 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:

Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 28.757 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1.880 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Belfeld, Beringe, Blerick, Egchel, Maasbree, Tegelen, Velden en Venlo. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op woensdag 8 oktober op de Sint Urbanusweg in Venlo: 96 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 48 bestuurders geverbaliseerd voor diverse andere overtredingen.

In het politiedistrict Roermond:

Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 15.119 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 856 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Koningsbosch, Montfort, St. Odiliënberg, Posterholt, Reuver en Roermond. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op maandag 13 oktober op de Prinsenbaan in Koningsbosch: 97 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 46 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

In het politiedistrict Weert:

Leden van het verkeershandhavingsteam, politiemensen van de basiseenheden en van de Koninklijke Marchaussee hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 20.105 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1.788 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Baexem, Ell, Haelen, Heibloem, Heythuysen, Horn, Neer en Weert.

De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op vrijdag 10 oktober op de Rijksweg N 280 in Horn: 160 km/u waar 100 km/u de limiet is.

In het politiedistrict Venray:

Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 4.871 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 427 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Oostrum, Venray en Ysselsteyn.

De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op donderdag 9 oktober op de Puttenweg: 80 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 3 bestuurders geverbaliseerd voor handheld bellen.