Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 14-10-2003 - 17.00 uur

Verkeerscontrole
Bergen, maandag 13 oktober 2003.
Maandagavond werd op de Bergerweg een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 8 bestuurders bekeurd omdat zin geen en/of onjuiste verlichten voerden. Eén weggebruiker negeerde het rode verkeerslicht terwijl twee bromfietser een bekeuring kregen omdat zij geen helm droegen. Tot slot werden twee autobestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Rijden met kind op schoot
Oudkarspel, zaterdag 11 oktober 2003.
Op de Westelijke Randweg heeft de politie tussen 09.00 en 10.30 uur een bedrijfsbusje aan de kant gezet. Voorin het busje zaten vier kinderen, zonder autogordel om. Een van de kinderen zat bij bestuurder/vader op schoot. De bestuurder uit Noord-Scharwoude was zeer verbaasd dat hij hiervoor een bekeuring kreeg.

Alcoholcontrole
Castricum, zondag 12 oktober 2003.
Op de Heereweg heeft de politie tijdens een alcoholcontrole 251 bestuurders laten blazen. Geen van de bestuurders werd bekeurd. De controle vond plaats tussen 14.30 en 19.30 uur.

Bewoners na brand uit woning gehaald
Heerhugowaard, maandag 13 oktober 2003.
Maandagavond ontstond brand in een woning van een verzorgingsflat aan de Carel Willinkstraat. De brand was ontstaan in een televisietoestel. Door de brand ontstond een hevige rookontwikkeling. De bewoners van het pand zijn door de brandweer uit de woning gehaald. Door de hevige rookontwikkeling werden ook de bewoners van omliggende woningen (juiste aantal is niet bekend) uit hun huizen gehaald. Zij zijn allemaal door ambulancepersoneel onderzocht. Niemand behoefde verdere medische hulp. De bewoners die hun woning moesten verlaten, werden opgevangen door het verplegend personeel van het verzorgingshuis.

Jongen aangehouden na het plegen van mishandeling Heerhugowaard, maandag 13 oktober 2003.
Maandagavond werd een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard in zijn woning aangehouden. Kort daarvoor had hij een eveneens 18-jarige jongen uit Heerhugowaard mishandeld op de Middenweg. Het slachtoffer verliet samen met zijn vriendin de bioscoop toen hij door de verdachte werd aangesproken. Deze verweet het slachtoffer dat hij iets gezegd had over zijn vader. Vervolgens begon de verdacht op het slachtoffer in te slaan. De laatste raakte hierbij gewond aan zijn mond. Ook een zevental andere jongens die bij de dader stonden probeerden het slachtoffer te schoppen en te slaan. Het slachtoffer wist de slagen en schoppen te ontwijken. Toen de vriendin van het slachtoffer tussen beide kwam ging haar tas open en viel de inhoud, waaronder een mobiele telefoon, op straat. Toen zij de spullen op wilde rapen bleek haar telefoon te zijn verdwenen. Een zoekslag naar de dader van de mishandeling had geen resultaat. Kort daarop werd hij aangehouden in zijn woning. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Hennepkwekerij ontmanteld
Alkmaar, maandag 13 oktober 2003.
Maandagmiddag werd een hennepkwekerij ontmanteld in een bedrijfspand aan de Berenkoog. Uit binnengekomen informatie bewstond bij de politie het ernstige vermoeden dat in het pand een hennepplantage aanwezig zou zijn. Bij controle bleek dit vermoeden juist te zijn. In twee ruimtes in het pand werden een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 2000 planten.
Er werden een groot aantal assimilatielampen en transformatoren in beslaggenomen. Voorts bleek uit onderzoek dat er op illegale wijze stroom was afgetapt. Door het energiebedrijf wordt aangifte gedaan van deze vorm van diefstal. In het pand werd de eigenaar/gebruiker aangehouden. Het betreft een 30-jarige Alkmaarder. Dinsdagmorgen werd een tweede verdachte, een 29-jarige man uit Alkmaar, aangehouden. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Auto gestolen
Alkmaar, maandag 13 oktober 2003.
In de nacht van zondag op maandag is er een auto gestolen vanaf de Van de Veldelaan in Alkmaar. Het betreft een witte Opel Corsa met het kenteken VS-70-RJ.