Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
30 september 2003

Seminar "Secrets of the Silk Road: Succesvol samenwerken in China"

China lonkt naar buitenlandse investeerders met haar enorme populatie, goedkope arbeid en decennialang aanhoudende economische groei. Veel Nederlandse ondernemers opereren al geruime tijd in China en hun ervaring leert dat zakendoen in China niet eenvoudig is. Het land staat immers niet voor niets bekend als een moeilijk toegankelijke markt en daarom vereist een succesvolle betreding een zorgvuldige voorbereiding en geduld. Het seminar "Secrets of the Silk Road: Succesvol Samenwerken in China" stoomt bedrijven klaar om de eerste stappen op deze markt te zetten.

Op 14 oktober 2003 organiseert het Research Project Maastricht het seminar "Secrets of the Silk Road: Succesvol samenwerken in China" , in samenwerking met ABN AMRO, AMPEK, Asia House, EVD, Fenedex en de Kamer van Koophandel. Het Research Project Maastricht bestaat uit een groep van veertien studenten van de Universiteit Maastricht die gedurende de periode april tot en met juli 2003 in de steden Beijing en Sjanghai contractueel onderzoek uitgevoerd hebben voor het Nederlandse bedrijfsleven. Tijdens het seminar worden belangrijke informatieverschaffers samengebracht met Nederlandse bedrijven met specifieke vraagstukken over de Chinese markt.

Het seminar wordt geopend met een presentatie door de dagvoorzitter, dhr. Mulder, directeur van Asia House. Vervolgens belichten twee sprekers ieder een actueel onderwerp dat aansluit op het thema van het seminar, "succesvol samenwerken in China". Daarna lichten twee sprekers uit het Nederlandse bedrijfsleven hun praktijkervaring in China met betrekking tot samenwerking met Chinese bedrijven toe. Het seminar wordt afgesloten met een forumdiscussie. Tijdens de discussie krijgen de deelnemers gelegenheid hun vragen voor te leggen aan acht panelleden, waaronder de sprekers. Voor meer informatie over de sprekers, hun onderwerpen en het forum op deze dag kunt u terecht op onze website: www.researchproject.nl. Via deze site kunt u meer informatie aanvragen en u aanmelden als deelnemer aan deze dag.

Het seminar vindt plaats op 14 oktober om 13:30 in het Auditorium van het ABN AMRO hoofdkantoor, op de Gustav Mahlerlaan 10 (nabij het WTC) te Amsterdam.

Deelname aan deze dag kost 75 euro per persoon.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u zich richten tot Research Magazine Maastricht, contactpersoon: Douwe van den Brink, 043 388 39 31. U kunt tevens de website van RSM (www.researchproject.nl) bezoeken. De afdeling Communicatie van de Universiteit Maastricht is bereikbaar via 043-3882044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06-46024992. Mailto: pers@bu.unimaas.nl. De persberichten van de UM staan op internet: www.pers.unimaas.nl.