Gemeente Zoetermeer

Met Speelmeer de herfst in

De herfstvakantie is weer in aantocht. Dat betekent dat Speelmeer, in samenwerking met Bovos welzijnsprojecten, weer eens stevig in de bus blaast met een gevarieerd programma voor de jeugd van de basisscholen in Zoetermeer. Op maar liefst drie plaatsen in de stad valt er iets te beleven.

Op dinsdag 14 oktober is Speelmeer te vinden in Palenstein. In de sportzaal aan de Van Beeckstraat kan van 10.00 uur tot 16.00 uur worden deelgenomen aan sport, spel en creativiteit. Een dag later, op hetzelfde tijdstip, verplaatst het Zoetermeerse kinderfestijn zich naar de sportzaal aan het Kerkenbos in de wijk Meerzicht. Het aanbod varieert van luchtkussen tot voetbal en van spookkaarten maken tot creatief met 'vleermuizen.' Ook hier bedraagt de toegangsprijs één euro.
Op donderdag 16 oktober wordt het echt griezelen in het sportcentrum De Veur en Vrijetijdscentrum Rokkeveen. Deze accommodaties worden ingericht als griezeldoolhof, voor een griezel speurtocht en een heksenrace. Natuurlijk kan er door de jeugd ook gewoon worden gespeeld. Het zwembad van De Veur staat de deelnemers eveneens ter beschikking. Verder is er een groot aanbod aan creativiteit. Hutten bouwen en het maken van een echte heksen bezemsteel staan eveneens op het programma. Ook zijn er in de herfstvakantie bij Speelmeer diverse sportverenigingen te gast. Met zwemvereniging ZVZ kan kennis worden gemaakt met waterpolo. In de sporthal is Phoenix present om het korfbal te promoten.

Playmore
Op donderdag 16 oktober wordt ook de voornaam van Playmore bekend gemaakt. Playmore is het figuurtje uit het paspoort van Speelmeer. In de zomervakantie zijn vele suggesties van kinderen voor deze naam binnengekomen. Een aantal namen is door Speelmeer genomineerd. De dag in Rokkeveen wordt afgesloten met theater. Evenals op de voorgaande dagen zijn de openingstijden van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang tot De Veur en VTC Rokkeveen bedraagt 2,50 euro. In tegenstelling tot de zomervakantie rijden er in de herfstvakantie geen bussen van Speelmeer door Zoetermeer. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website www.speelmeer.nl en naar het telefoonnummer van de Speelmeerlijn, telefoon 06-10 48 97 06.

Laatste wijziging: 07-10-2003