Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-10-2003

Radio
TROS THEATER
Uitzending dinsdag 14 oktober
Radio 4 ­ 23.00 uur

JEUGDOPERA, BLUES BROTHERS EN BRUILOFT IN TROS THEATER

In TROS THEATER van 14 oktober aandacht voor het jeugdoperafestival YO!, dat van 16 tot en met 20 oktober op verschillende locaties in Utrecht wordt gehouden. Operamakers en -zangers uit de meest uiteenlopende landen, waaronder Argentinië, België en Finland, nemen deel aan het festival om ervaringen uit te wisselen, te zingen en inspiratie op te doen. Uiteraard wordt ook een groot aantal jeugdopera's voor het voetlicht gebracht.

Verder belicht TROS THEATER het toneelstuk 'Bruiloft', met onder anderen Guus Dam, Paul R. Kooy en Steven van Watermeulen. Het stuk gaat over het verval van een samenleving die geen andere waarden meer kent dan bezit en begeerte.

Ten slotte besteedt TROS THEATER aandacht aan de succesvolle musical 'Blues Brothers' die momenteel in Carré te zien is.

Aan de hand van fragmenten en interviews laat TROS THEATER de luisteraar kennismaken met het nieuwste op het gebied van muziektheater in alle vormen. Tevens blikt TROS THEATER terug op wat er zoal is geweest en zal komen op het gebied van cabaret en het Nederlandse chanson.



Ingezonden persbericht