ProRail

Persbericht

13-10-2003

Werkzaamheden n348 'De Knoop' Deventer

In opdracht van ProRail voert aannemer TBI Haverkort van 14 tot en met 17 oktober werkzaamheden uit op de plaats van de toekomstige onderdoorgang Holterweg in Deventer. De aannemer werkt in de nacht van maandag op dinsdag 01.00 uur tot en met de nacht van donderdag op vrijdag 01.30 uur zowel overdag als ¤~s nachts. In deze periode is op het traject Deventer - Zutphen geen treinverkeer mogelijk.

â¤oeDe Knoop⤝ is een complex infrastructureel project. De nieuwe provinciale weg N348 wordt onder de spoorbaan Deventer-Almelo doorgeleid. Daarnaast krijgt de Holterweg een ongelijkvloerse kruising met de spoorbaan Deventer-Zutphen en met de N348. Bij de Atalanta (spoorbaan Deventer-Almelo) maakt de aannemer een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. De â¤oeontknoping⤝ leidt tot een situatie van wachten naar veilig doorrijden, doordat de overwegen in de Holterweg en in de Atalanta verdwijnen.

Werk van dichtbij bekijken

De werkzaamheden bij de onderdoorgang Holterweg bestaan onder andere uit het ontgraven van de spoorbaan en het inschuiven van het 70 meter lange en 2.500 ton zware spoordek in de spoorbaan Deventer-Zutphen. Dit gebeurt met een speciale â¤oevijzeltechniek⤝. Om het inschuiven van het spoordek (volgens planning tussen ca. 11.30 uur en 18.00 uur) van dichtbij te bekijken, is speciaal voor belangstellenden een tribune gebouwd ter hoogte van de Hunneperweg (bereikbaar via de Snippeling). De tribune telt ongeveer honderd zitplaatsen.

Gevolgen treindienst

De werkzaamheden hebben gevolgen voor de treindienst tussen Deventer en Zutphen. NS zet bussen in. Voor meer informatie: de folder Gewijzigd Treinverkeer bij het NS-loket, Teletekstpagina 754, 0900 - 9292 (â'¬ 0,50 p/min), 0900 - 1475 (â'¬ 0,35 p/m) of www.ns.nl.


---
Copyright © 2003 ProRail