Ingezonden persbericht


Datum: Haarlem, 13 oktober 2003

ABN Amro beste werkgever in bedrijfsleven

Niet alleen een dertiende maand, néé, ook een veertiende. Een winstdelingsregeling, spaarregeling, opties én prestatiebeloning. De arbeidsvoorwaarden bij ABN Amro zijn goed, zeer goed. Met recht staat de bank dan ook op de eerste plaats in het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek in het bedrijfsleven. Aan dit jaarlijkse onderzoek van het weekblad deden ruim negentig bedrijven mee. En die gingen echt met de billen bloot. Alle aspecten van goed werkgeverschap kwamen in 91 vragen aan bod: naast beloning natuurlijk scholing, ziekteverzuim, reorganisaties, ontslag, kinderopvang, ouderbeleid en ga zo maar door. Aan de hand van de antwoorden is de top-25 samengesteld.

Vooral bedrijven in de financiële dienstverlening blijken het heel goed te doen. Zo staat de Rabobank op de tweede plaats en accountantskantoor KPMG op plaats drie. Post en koeriersbedrijf TPG en chemieconcern Akzo Nobel zijn de enige twee bedrijven van buiten de financiële sector die de top-tien hebben gehaald. Het hoogstgenoteerde IT-bedrijf is Microsoft op de twaalfde plaats. ABN Amro, zo blijkt uit het onderzoek, betaalt niet alleen goed, maar biedt ook uitstekende voorzieningen om arbeid en zorg te combineren. Zo heeft de bank een gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof voor mannen en vrouwen, wat uniek is in het bedrijfsleven. En het is bij de bank erg gemakkelijk om tijdelijk minder, of meer, te gaan werken. Bij de Rabobank valt op dat personeelsleden meer en meer betrokken worden bij de beoordeling van hun manager. Zelfs de raad van bestuur vroeg aan de managementlaag eronder om een een beoordeling. Accountantskantoor KPMG, derde van de lijst, heeft een zeer hoog scholingsbudget.

Het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek is een onderzoek naar arbeidsvoorwaarden en bedrijfscultuur. Onderzoeksbureau UZ3 benaderde 140 grote bedrijven, daarvan deden er negentig mee. Het onderzoek bestaat uit 91 vragen verdeeld over de categorieën primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden, sociaal beleid, personeelsbeleid en bedrijfscultuur. De vragenlijst is opgesteld in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, de FNV, UZ3 Onderzoek en enkele beloningsdeskundigen.

Het volledige artikel en de Top-25 Beste Werkgevers staat van dinsdag 14 oktober 13.00 uur op onze site www.intermediair.nl

Meer informatie: Evert de Vos, chefredacteur Intermediair Tel. 06-51530934

Intermediair
Postbus 4020
2003 EA Haarlem t (023) 5463455
f (023) 5465530
e info@intermediair.nl

Intermediair Intermediair brengt hoger opgeleiden en werkgevers op de meest effectieve manier met elkaar in contact. Door de combinatie van het weekblad, de site, het Jaarboek, de Loopbaangids en trainingen genereert Intermediair een hoog bereik onder zowel startende hoger opgeleiden als hoger opgeleiden met werkervaring (al dan niet actief op zoek).