Persberichten - 14/10

Leiderdorp 14-10-2003 -

Katwijk Bromfietser onder invloed De politie heeft op dinsdag 14 oktober even na 01.00 uur een 32-jarige bromfietser uit Valkenburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bromfietser erg langzaam en slingerend over het fietspad op de Koningin Julianalaan rijden. De bromfietser probeerde na een stopteken wegrijden, maar reed de struiken in. Agenten namen een blaastest af. De uitslag was 1185 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bromfietser wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 15 uren.

Hazerswoude-Rijndijk Verkeersongeval Op maandag 13 oktober even voor 16.30 uur vond op de Melkweglaan een verkeersongeval plaats. Een automobilist uit Den Haag reed over de Rijndijk vanuit de richting Leiden en wilde bij het verkeersplein rechts de Melkweglaan in slaan. Bij het afslaan ontstond een aanrijding met een 60-jarige fietser uit Roelofarendsveen die op het fietspad reed. De fietser werd met letsel aan het gebit en een wond aan de knie overgebracht naar het ziekenhuis.

Leiden Politie houdt dronken automobilist aan De politie hield op maandag 13 oktober rond 12.35 uur op de Plesmanlaan een 37-jarige automobilist uit Katwijk aan. De politie kreeg melding dat de man op de Beestenmarkt dronken in zijn auto was gestapt. Even later kreeg de politie de melding dat de man over het fietspad bij het Centraal Station reed. Op de Plesmanlaan kreeg de politie de auto in het zicht. Met veel moeite wisten de agenten de automobilist aan het verstand te krijgen te stoppen. De man werd vervolgens aangehouden. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 1010 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie kon het rijbewijs van de man niet invorderen. Dit was al eerder ingevorderd voor het rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Leiden Rijden onder invloed De politie heeft op maandag 13 oktober omstreeks 22.55 uur een 33-jarige automobilist uit Warmond aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist rijden over de 2e Binnenvestgracht. De bestuurder werd op de Rijnsburgerweg staande gehouden nadat hij een geslotenverklaring was ingereden. Daarnaast viel het rijgedrag van de bestuurder op. De agenten roken bij de bestuurder een alcohollucht waarna er een blaastest werd afgenomen. De ademanalyse gaf een uitslag aan van 700 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van acht uren.

Gouda Politie zoekt straatrover De politie is op zoek naar een nog onbekende jongeman die op maandag 13 oktober rond 09.25 uur op de Sint Anthoniestraat een 77-jarige vrouw uit Gouda van haar boodschappentas met inhoud beroofde. De vrouw liep over straat toen plotseling haar boodschappentas uit haar handen werd gepakt. De jongeman fietste met de tas weg. De tas werd korte tijd later op het St. Barbarahof teruggevonden. De portemonnee was uit de tas gehaald. De politie stelt een nader onderzoek in.