Eemland noord 09.50 uur

Utrecht 14-10-2003 - Persberichten district Eemland noord

Oplichter aangehouden
BAARN Op maandag 13 oktober werd een man op verdenking van oplichting aangehouden.

Rond 15.05 uur kreeg de politie de melding dat een man zich in een bedrijf aan de Laanstraat zou bevinden. De man zou zich de afgelopen tijd meerdere malen schuldig hebben gemaakt aan oplichting en daarbij gebruik hebben gemaakt van valse paspoorten.

In het pand hielden politiemensen de verdachte, een 48-jarige man uit Utrecht, aan. Hij bleek in het bezit te zijn van twee valse paspoorten. De man zou de afgelopen weken door oplichting meerdere duizenden euros buit hebben gemaakt. De auto van de verdachte werd aangetroffen op de Teding van Berkhoutstraat. Het voertuig is in beslag genomen.

De verdachte is in het politiebureau ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de omvang van de oplichting.

Klem
SOEST Op maandag 13 oktober raakte een automobiliste gewond toen zij klem kwam te zitten tussen haar portier en haar auto.

Rond 15.20 uur had een 57-jarige automobiliste uit Soest haar auto geparkeerd op een parkeerstrook op de Van Weedestraat. Vlak naast haar stopte een vrachtwagen, bestuurd door een 50-jarige man uit Utrecht. Daar de vrouw dacht dat de chauffeur zijn vrachtwagen liet staan, opende zij haar portier en stapte uit. Op dat moment reed de vrachtwagenchauffeur zijn voertuig naar voren, waardoor het portier van de auto dicht werd gedrukt. Daarbij kwam de vrouw met linkerbeen klem te zitten tussen haar portier en de dorpel. De vrouw liep letsel aan haar enkel op.

Verkeerscontrole
EEMNES De politie heeft op maandag 13 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur op de Noordersingel een verkeerscontrole gehouden.

Acht bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel, één bekeuring werd uitgeschreven voor het parkeren in een groenstrook en één voor een niet werkende losbreekreminrichting van een aanhangwagen.