Gemeente Lingewaard


Bekeuring voor vuurtje stoken in ton

Tijdens de surveillance zag een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Lingewaard dat er op de Kamervoort in Angeren een vuurtje gestookt werd in een vuurton. Bij controle bleek het te gaan om het verbranden van kippenveren en eierdozen.

Omdat dit niet is toegestaan op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Lingewaard, was de boa genoodzaakt de eigenaar van het perceel een proces-verbaal aan te zeggen. Ook werd de man verzocht om het vuur onmiddellijk te doven en het afval in het vervolg op de correcte wijze af te voeren. Aan dit verzoek werd gevolg gegeven.

Een ander geval van vuurtje stoken vond plaats in de Kampsestraat in Angeren. Een bouwbedrijf dat bezig is om de Betuweroute daar te voltooien, verbrandde op grote schaal bekistingsplaten en houten balken, afval dus dat niet op correcte wijze was afgevoerd.

Omdat het om bedrijfsafval gaat, heeft de gebiedsagent samen met de boa een proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete.