Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem, 23 september 2003

Herfstklussen in het Nederlands Openluchtmuseum Kinderuitzendbureau geopend tijdens de herfstvakantie Bezems binden, muren lemen, helpen in de Delftse molen of helpen bij het maken van een rad (wagenwiel) ... Allemaal klusjes die normaal alleen volwassenen mogen doen, maar in het Openluchtmuseum in Arnhem zijn van 11 tot en met 26 oktober de kinderen aan de beurt. Zij mogen dan twee weken lang helpen bij allerlei soorten Openluchtmuseumklussen.

Als echte medewerkers van het museum kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar in de herfstvakantie aan het werk. Samen met hun 'collega's-voor-één-dag' storten zij zich, onder begeleiding van museummedewerkers, op zelf gekozen museumbaantjes. Natuurlijk krijgt iedereen, zoals het hoort, na het gedane werk zijn verdiende loon: een gratis entreekaart voor 2004.

Uitzendbureau
Bij het kinderuitzendbureau op het Kindererf in het museum kunnen de kinderen zich aanmelden voor een klus. Ze krijgen dan een 'werkvergunning', zodat iedereen goed kan zien dat ze echte medewerkers zijn. Per klus kunnen maximaal zes kinderen meedoen. De klussen worden gedaan in vier rondes per dag, die beginnen om 11.30 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur en als het druk is ook om 16.00 uur . Per ronde kunnen de kinderen kiezen uit een tiental baantjes die elk ongeveer een half uur in beslag nemen.

Het Nederlands Openluchtmuseum is tijdens de herfstvakantie normaal geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen seizoen 2003:
volwassenen EUR 11,20, kinderen 4 t/m 12 jaar EUR 7,50 en 65-plussers EUR 10,70.
Deelname aan de herfstklussen is mogelijk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Voor enkele klussen geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

De klusrondes starten dagelijks tussen 11.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol!
Picture

Contact info@openluchtmuseum.nl with questions or comments regarding this site.
Copyright 2003, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, BOF Inc. (Built on Fridays). All rights reserved.