Persberichten - 14/10/2003

ICOS ontvangt een bestelling voor haar FTI machines voor een waarde van 2,6 miljoen Euro

Heverlee, België, 14 oktober 2003 -- ICOS Vision Systems Corporation NV (Nasdaq en Euronext: IVIS), een wereldleider in inspectiesystemen voor de chipsindustrie, heeft een bestelling ontvangen voor een bedrag van 2,6 miljoen Euro, voor een aantal van haar flexibele tape inspectie machines. De bestelling komt van een wereldleider op het gebied van de fabricage van flexibele tapes.

De Flexibele Tape Inspectie machine (FTI) inspecteert Tape Automated Bonding (TAB) tape Chip On Film (COF) tape en Tape Carrier Package (TCP) componenten. TAB en COF tapes maken flexibele contactpunten mogelijk en worden veelvuldig gebruikt in vlakke beeldschermen, geheugenschijven en andere toepassingen.

We ontwikkelden deze FTI machine als een onderdeel van onze lange termijn strategie om door te breken in nieuwe verpakkingsvormen voor ICs, waar het vervangen van menselijke inspectie door automatische inspectie verdere groeiperspectieven opent.

De grootte van dit order bevestigt onze overtuiging dat de nieuwe TAB en COF markt heel wat groeiperspectief biedt, grotendeels gedragen door de sterk stijgende vraag naar vlakke beeldschermen. Het is onze inschatting dat de TAB en COF markt zal verdubbelen naar 5,5 biljoen éénheden tegen 2006. We verwachten dan ook nog bijkomende orders voor onze FTI machines in 2003 en een verdere sterke groei voor deze productlijn in de komende jaren.

Over ICOS
ICOS is een wereldleider voor inspectiemachines in de halfgeleider industrie. Het bedrijf meent het grootste aanbod van 2D en 3D inspectiesystemen aan te bieden voor zijn doelmarkt. ICOS heeft drie productlijnen: de zelfstandige inspectiemachines verzorgen de visuele eindcontrole en taping van verschillende types van halfgeleidercomponenten en de board-level en system-level OEM producten worden geïntegreerd in verschillende stappen van het IC verpakkingsproces en de elektronische assemblage industrie. Het hoofdkantoor van ICOS is gelegen in Heverlee. Daarnaast heeft ICOS R&D centra in België, Duitsland en Hong Kong en verkoops- en ondersteuningskantoren in Japan, de Verenigde Staten, Singapore en Hong Kong.

Bron: ICOS
Provider: Euronext Brussels