Het Nederlandse Rode Kruis

14 oktober 2003
Liberia: zevenhonderd kinderen zoeken ouders of familie

Fotos van alle zevenhonderd kinderen worden op posters gezet en verspreid. Eerder al zorgde het Rode Kruis dat 180 kinderen met hun ouders verenigd werden. Bij een conflict zoals in Liberia worden veel gezinnen uit elkaar gerukt. Het Rode Kruis speelt een belangrijke rol in het herenigen van deze gezinnen. Via de radio worden iedere dag namen van mensen die elkaar zoeken omgeroepen in vluchtelingenkampen.

Noodhulp
Het Rode Kruis werkt momenteel met veertig internationale en vierhonderd lokale medewerkers en vrijwilligers in Liberia. Naast contactherstel zorgt het Rode Kruis voor de distributie van voedsel aan weeshuizen en vluchtelingenkampen. Ook zorgt het Rode Kruis voor schoon water en gezondheidsvoorlichting.

Medische hulp
In Monrovia ondersteunt het Rode Kruis het J.F. Kennedy-ziekenhuis in Monrovia waar zon 100 slachtoffers van het geweld behandeld worden. In dit ziekenhuis werkt een gedelegeerde van het Nederlandse Rode Kruis. Het Rode Kruis is ook verantwoordelijk voor de voorziening van voedsel, brandstof en water aan het ziekenhuis. Het ziekenhuis vangt steeds vaker ondervoede kinderen op. In de hele regio neemt het voedseltekort toe.

Meer informatie:

* Liberia: humanitaire ramp dreigt, Rode Kruis blijft helpen. Nieuwsartikel, 25 juli 2003

* Website van het Internationale Comite van het Rode Kruis(Engels)