Gemeente Stede Broec 14-10-2003
Van ouderwetse kegelbaan naar moderne handboogsportzaal

Sporthal De Kloet heeft er een gelukkige vereniging bij als gebruiker. De gemeente vond het een goed idee om de ruimte die voorheen gebruikt werd als kegelbaan, om te bouwen tot schietbaan voor de plaatselijke handboogsportvereniging De Streekschutters. De nieuwe ruimte is vorige week officieel geopend door wethouder Bruin.

De vereniging maakte in het verleden ook al gebruik van de kegelbaan maar dat zorgde nogal eens voor problemen. Bijvoorbeeld omdat leden de kegelmaterialen eerst weg moesten halen voordat ze konden beginnen. Nu de kegelvereniging al een tijdje ter ziele is, kreeg de handboogschietvereniging toestemming om de zaal volledig in gebruik te nemen. Met een subsidie van 7.500 euro om materialen te kopen voor de verbouwing, konden de vrijwilligers aan de slag. Binnen een jaar zijn de werkzaamheden voltooid. De baan en de kegelmachine zijn verwijderd, er ligt vloerbedekking en de donkerbruine zaal is veranderd in een moderne ruimte. De gemeente zorgde behalve voor subsidie ook voor een rolstoelvriendelijke entree, toiletten en een nieuw plafond.

Nieuwe zaal voor de handboogsportvereniging

Het gebouw is nu klaar voor de vijftig leden. Dat is een gevarieerde groep mensen: jong en oud, man en vrouw, iedereen is welkom. De handboogsport is ook heel geschikt voor gehandicapten. En bij deze vereniging is de zaal rolstoelvriendelijk. Nieuwsgierig geworden naar deze sport? Bel 0228-517480 voor meer informatie over Handboogsportvereniging De Streekschutters.