Vlaamse overheid

'Waterbeheer in beweging' is heet van de naald. Met ruim tweehonderd rijk geïllustreerde pagina's vormt het een belangrijk instrument voor iedereen die met water in aanraking komt.

Het is niet zomaar een overheidspublicatie die sec rapporteert over activiteiten en budgetten. De samenstellers schetsen aan de hand van sprekende realisaties op het terrein een klaar beeld van het integrale waterbeleid in Vlaanderen.

In de moderne aanpak wordt het watersysteem als één geheel benaderd en wordt rekening gehouden met de relatie tussen waterhoeveelheid, kwaliteit en ecologie. De afdeling Water is al jarenlang vurig pleitbezorger van deze jonge en duurzame visie op omgaan met water. Ze wordt daarin geruggensteund door de Europese kaderrichtlijn Water.

Met de watersysteembenadering als rode draad, neemt de afdeling Water u mee in haar stroom. Ze illustreert de grote stappen voorwaarts voor de gebiedsdekkende bekkenwerking en haar stevig onderbouwde kader voor de aanpak van verdroging en wateroverlast. Het boek beschrijft tal van projecten in het kader van de ecologische inrichting van waterlopen, inspanningen op het vlak van grondwaterkwaliteit en herstel van de waterbodems. Ook thema's als water in de stad, rattenbestrijding en instrumenten voor de toekomst ontbreken niet.

De afdeling Water hoopt met dit boek enerzijds andere waterbeheerders en lokale besturen te inspireren tot vernieuwende initiatieven en anderzijds de kennis van waterbeheer publiek te maken zodat iedereen zorgvuldiger met water omgaat.

'Waterbeheer in beweging', een boek dat elke waterliefhebber graag ter hand zal nemen.

'Waterbeheer in beweging' is een indrukwekkende publicatie. De lectuur van dit boek leerde me dat ecologie en de bekommernis over infrastructuur en nutsvoorzieningen inzake waterbeheer perfect verzoenbaar zijn. Een verheugende vaststelling. Dirk Draulans, journalist Knack.

Het boek wordt ter beschikking gesteld aan de waterbeheerders en lokale besturen en wordt in beperkte oplage verkocht voor 35 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Water van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap op het nummer 02-553 21 21.

Voor meer persinformatie :

Véronique Vens, communicatieverantwoordelijke van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Water

tel.: 02-553 21 43 fax: 02-553 21 05 e-mail: veronique.vens@lin.vlaanderen.be
---