Binnensticht 11.15 uur

Utrecht 14-10-2003 - Persberichten district Binnensticht

Inbraak
ZEIST Op maandag 13 oktober werd een inbreker in een woning aangetroffen.

Rond 15.15 uur was een 13-jarige meisje alleen thuis in een woning aan de Crosestein. Plotseling zag zij een jongen op de overloop van de eerste verdieping staan. De verdachte vroeg aan het meisje of haar moeder thuis was. Toen het meisje dat negatief beantwoordde, liep hij tezamen met haar naar beneden. Zij opende de achterdeur en de verdachte verdween.

De verdachte bleek aan de achterzijde van de woning een openstaand raam op de eerste verdieping te zijn binnengeklommen. Uit de woning wordt vooralsnog niets vermist.

De verdachte was een licht getinte jongen van 17 18 jaar, ± 1.70 meter, slank postuur, smal hoofd. Hij had kort zwart stekeltjeshaar, een klein ringbaardje en een snor en droeg een kort donkerbruin lederen jas, een lichtkleurige spijkerbroek. Hij had witte Nike-sportschoenen aan met witte veters en een donkerblauw NIKE-teken. Hij reed op de fiets weg.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief
ZEIST Op maandag 13 oktober werd een jongen op winkeldiefstal betrapt.

Rond 17.25 uur zag een medewerker van een winkel aan de Slotlaan dat twee jongemannen beiden een spijkerbroek uit de stellingen pakten en deze pasten. Vervolgens verlieten zij de winkel, waarbij het alarm van het beveiligingspoortje afging. De medewerker ging achter de jongelui aan en wist één van hen, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, aan te houden. Hij bleek een spijkerbroek te hebben gestolen. De andere verdachte wist te ontkomen. De aangehouden verdachte werd even later overgedragen aan de politie.

Tegen de 19-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij werd rond 22.30 uur heengezonden.

Aanrijding op rijksweg A27
MAARTENSDIJK Op maandag 13 oktober vond en aanrijding tussen twee autos plaats. Twee betrokkenen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 13.20 uur reed een 26-jarige automobilist uit Utrecht over de rijksweg A27, komende uit de richting van Hilversum. Voor hem reed een 23-jarige automobilist uit Hilversum. Ter hoogte van Maartensdijk moest de Hilversummer voor het overige verkeer remmen. De Utrechter zag dit te laat en botste op zijn voorligger.

De 23-jarige Hilversummer en zijn eveneens 23-jarige passagier uit Hilversum hadden beiden last van hun nek. Zij werden per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij mochten na onderzoek naar huis.

Verkeerscontrole
ZEIST De politie heeft op maandagmiddag 13 oktober een verkeerscontrole op de Boulevard en vervolgens op De Dreef gehouden.

De controles vonden tussen 14.45 uur en 16.30 uur plaats. De hoogst gemeten snelheid op de Boulevard was 65 km/u en op De Dreef 96 km/u. In totaal elf bestuurders werden bekeurd voor te snel rijden, drie voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.