Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (14/10)

Tilburg, 14 oktober 2003.

Agenten pakken joyriders

TILBURG - Aan de Reeshofdijk hebben agenten gisteravond rond de klok van tien voor negen een 20-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. Het duo trok de aandacht van de agenten toen zij op de Taxandriabaan, bij het zien van de politie, behoorlijk vaart vermeerderde met de auto waarin ze zaten en waarvan de vrouw bestuurster was. In een bocht op de splitsing Taxandriabaan - Reeshofdijk rijdt de auto door de bosschages, vervolgens komt de auto via een sloot in het Wandelbos terecht en daar rijdt de auto zich vast tegen boompjes. Het duo probeert nog wel uit de auto te vluchten, maar de agenten waren sneller en kon hen in de auto aanhouden. Aan het bureau blijkt dat de twee de auto zonder medeweten hadden `geleend` van een medebewoner. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie haalt dronken autobestuurder van de weg

TILBURG - Gisteravond rond de klok van negen uur hebben agenten aan de Ringbaan West, de bestuurder van een personenauto aan de kant gezet. De man, een 53-jarige inwoner van Goirle, bleek bij controle met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van 1.65. Het rijbewijs van de Goirlenaar werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van acht uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten bekeuren café dat te laat open is

TILBURG - Agenten hebben vannacht een café aan de Veldhovenring bekeurd omdat het te laat open was. Rond kwart voor vier kregen agenten van omwonende de melding dat men overlast van het café ondervond door harde muziek. Als de politie ter plaatse polshoogte gaat nemen treffen ze het café gesloten aan. Wel stellen de agenten vast dat er redelijk harde muziek wordt gedraaid en als ze in het café een kijkje gaan nemen zitten daar nog acht bezoekers te eten en te drinken. De beheerder, noch de bedrijfsleider waren aanwezig. De agenten maken proces-verbaal op tegen de café-eigenaar.

Bron: Carel Bouman