Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



Datum: 14 oktober 2003


P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



14 oktober 2003



Lichaam vermiste Graalman gevonden


Gisterenmiddag is in Lochem het dode lichaam van de vermiste Geert Graalman aangetroffen. Zijn lichaam werd aangetroffen op het braakliggend en overwoekerende terrein nabij het oude zwembad aan de Goorseweg in Lochem. Omwonenden troffen zijn lichaam daar aan, toen zij vanaf dat terrein losgebroken koeien naar een weiland terugdreven. Zij waarschuwden de politie.
Uit het politieonderzoek is inmiddels gebleken, dat er geen sprake is van een misdrijf. De politie vermoedt dat de man kort na de vermissing op die plek is terechtgekomen en daar onwel is geworden.
De 83 jarige dementerende man werd sinds 29 juli van dit jaar vermist nadat hij die dag omstreeks 14.00 uur vanuit de dagopvang van het verzorgings- en verpleeghuis De Hoge Weide in Lochem was weggelopen.
De plaats waar het lichaam werd gevonden, ligt lopend via de openbare weg op een afstand van ongeveer 4 á 5 km vanaf de locatie waar hij verdween.
Om op die plek te komen heeft het slachtoffer de openbare weg verlaten en over prikkeldraad moeten stappen. Door politie en omwonenden werd eerder in de directe omgeving van de vindplaats wel gezocht, maar kennelijk werd de exacte locatie daarbij gemist.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 52



---- --