1e persbericht van dinsdag 14 oktober 2003

Eindhoven 14-10-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Fietser beroofd

Op de Antony van Leeuwenhoeklaan is maandagavond tussen 21.00 en 21.15 uur een 20-jarige Eindhovenaar beroofd. Het slachtoffer fietste rond 21.00 uur over de Marconilaan. Op de hoek Markconilaan Edisonstraat stond hij te wachten bij de verkeerslichten. Hij werd toen aangesproken door twee jongens op een scooter die vroegen of hij een GSM bij zich had. De bestuurder van de scooter dwong het slachtoffer vervolgens om hen te volgen. De jongen werd bedreigd en was bang, zodat hij de daders volgde naar een zandpad in de buurt van de Antony van Leeuwenhoeklaan. Daar eiste men zijn GSM en zijn bankpas. Deze heeft de jongen afgestaan. De passagier op de scooter bedreigde de jongen met een mes toen ze het slachtoffer om de pincode van de bankpas vroegen. Na de band van de fiets van de jongen lek gestoken te hebben zijn de daders met de buit en de pincode verdwenen.

Eindhoven: Mannen dringen woning binnen

Op de Sint Gerlachstraat zijn maandagavond rond 22.00 uur twee mannen de woning van een 60-jarige man binnen gedrongen. De man opende de deur toen aangebeld werd. Hierop werd de deur verder opengeduwd en drongen twee onbekenden de woning van het slachtoffer binnen. De man werd opgesloten in een kamer van de woning en de daders doorzochten het pand. Het slachtoffer wist zichzelf uit de afgesloten ruimte te bevrijden toen de daders weg waren. Uit de woning werd geld weggenomen. Het gaat om één dader met een blanke huidskleur, die ongeveer 1.80 meter lang is. De andere dader heeft een donkere huidskleur, een gezet postuur en is ongeveer 1.60 tot 1.70 meter lang. Hij droeg een donkere trui en een donkere broek. Beide mannen zijn tussen de 25 en 30 jaar en droegen een bivakmuts. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Vestdijk is maandag rond 12.50 uur een 25-jarige man uit Steijl aangehouden. De man kreeg een woordenwisseling met het personeel van de zaak en bedreigde hen met de dood. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt

In een flatwoning aan de Schubertlaan is maandagavond een hennepkwekerij ontdekt. Het energiebedrijf had een storingsmelding gekregen en was gaan kijken. In de meterkast zag de medewerker van het energiebedrijf dat de stroom afgetapt werd. De politie is gaan kijken en ontdekte in de flat een hennepkwekerij met 197 planten. De planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. De bewoner was niet thuis, hij moet nog gehoord worden.

Eindhoven: Tas gestolen

Maandag rond 20.45 uur is op de Dommelstraat de handtas van een 23-jarige vrouw uit Veghel gestolen. Twee jongens op een blauwe scooter trokken de tas van haar schouder. In de tas zaten papieren en een portemonnee met pasjes en 100,=.

Eindhoven: Aanrijding met drank

Een 34-jarige automobilist uit Venray is maandag om 20.15 uur bij een aanrijding op de Eisenhowerlaan aangehouden. Hij reed met zijn auto tegen de achterkant van een auto die voor hem moest remmen. Door de aanrijding werd de auto voor hem tegen de daarvoor staande auto geduwd en vervolgens die tegen de auto daarvoor. De veroorzaker bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,25 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Echtpaar in woning overvallen

Maandagavond rond 18.30 uur zijn in een woning aan de Meester C. Goselingstraat de bewoners door drie personen overvallen. De drie daders kwamen binnen door de achterdeur. Het echtpaar dat tv zat te kijken hoorde iets in de keuken. Toen de vrouw ging kijken zag ze de drie mannen. Zij en haar man werden met een vuistvuurwapen bedreigd. Hun portemonnee werd afgenomen en er zijn enkele sieraden gepakt. Daarmee zijn de drie daders verdwenen. De signalementen van de daders zijn nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Best: Verdachte van beroving aangehouden

Maandag is in zijn woning in Best een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met een ander persoon op 7 september een 23-jarige Bestse vrouw en haar vriend heeft beroofd. De vrouw en haar vriend fietsten die dag over de Hoofdstraat toen twee personen op een scooter hen tegen hielden. Zij moesten onder bedreiging van een slagwapen geld geven. De vriend van de vrouw gaf 30,=. Daarmee verdwenen de twee daders. Na onderzoek kon gisteren een van hen aangehouden worden. Hij is ingesloten.

Middelbeers: Inbraak

Maandagavond is ingebroken in een woning aan de Tinnegieter. Aan de achterkant is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een telefoon, een videocamera, een fotocamera, een videorecorder en een schoteldecoder.

Nuenen: Verlichtingscontrole

Op de Parkstraat is maandagavond een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden negen bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder goede verlichting.

Veldhoven: Sigaretten weg na inbraak

Maandagavond is ingebroken in een winkel aan Mira. Van de toegangsdeur is een ruit vernield en uit de winkel zijn sigaretten en andere tabakswaren gestolen. Hoeveel is nog niet bekend.

Waalre: Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Maandagavond moest een 34-jarige inwoner van Waalre zijn rijbewijs inleveren nadat hij met te hoge snelheid door Waalre was gereden. De man reed met zijn auto ruim 100 km/u door de bebouwde kom. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In de bebouwde kom mag 50 km/u gereden worden.