AutoRai

14-10-2003

Mercedes-Benz en Giorgio Armani gaan samenwerking aan

Bij de start van de Milan Fashion Week maakten Mercedes-Benz en Giorgio Armani bekend een samenwerking aan te gaan. Als eerste gezamenlijk project werd de Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani Design Car gepresenteerd.


* Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani Design Car eerste gezamenlijk project

* Gelimiteerde oplage mogelijk in toekomst leverbaar
* Combinatie van handwerk en vakmanschap met oude en moderne materialen

Dit model is uitgevoerd in een zandkleur met de naam Sabbia, typisch voor het kleurenpalet van Giorgio Armani. Zowel op de carrosserie als in het interieur wisselen matte en glanzende oppervlaktes elkaar af. Na de première tijdens de Milan Fashion Week zal de auto in andere belangrijke steden worden gepresenteerd. Ook in Nederland komt er mogelijk een gelimiteerde versie in de verkoop via het Mercedes-Benz Designo-programma.

De ontwikkeling van de Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani Design Car nam zon vier maanden in beslag en vond plaats in Como en Milaan, in nauwe samenwerking tussen het Milanese modehuis en de DaimlerChrysler Advanced Design Studio in Como. Met de kleuren en materialen in het model wilde Giorgio Armani het vakmanschap en handwerk van klassieke autos terugbrengen. Zo werd hoogwaardig Cuoio-leer, dat in de jaren veertig en vijftig veelvuldig werd gebruikt, gecombineerd met nieuwe moderne materialen van bijvoorbeeld sportkleding.

Het idee voor de samenwerking ontstond uit de sponsoring door Mercedes-Benz van de tentoonstelling Giorgio Armani A Retrospective, die na de succesvolle start in Berlijn vanaf 18 oktober te zien zal zijn in de Royal Academy of Arts in Londen en daarna nog Rome, Tokio en Los Angeles zal aandoen.

Onze activiteiten in de modewereld staan onder het motto Passie voor Design & Stijl. Dat geldt ook voor Giorgio Armani, zodat er een uitstekende basis is voor een veelbelovende samenwerking, zegt Dr. Joachim Schmidt, vice-president van de Mercedes Car Group.