Politie Amsterdam-Amstelland

Bus en auto botsen

14-10-2003. Diverse hulpdiensten moesten gistermorgen rond tien uur uitrukken voor een aanrijding tussen een streekbus en een vrachtwagen op de kruising van de Slochterweg ter hoogte van het Schouw. Een 52-jarige vrouwelijke passagier raakte gewond toen zij door de botsing in de bus ten val kwam. Zij werd door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis en werd met enkele gebroken ribben opgenomen.
---

Overval belwinkel

---

Vast in lift na vechtpartij

14-10-2003. Vannacht arresteerde de politie in Amsterdam-Zuidoost acht personen op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij waarbij met een vuurwapen is gedreigd. Een ruzie in de relationele sfeer ligt mogelijk ten grondslag aan het incident.

Rond middernacht kregen agenten een melding van een massale vechtpartij bij de flat Daalwijk. Ter plaatse werd niemand meer aangetroffen. Wel vonden de dienders een kapotte ruit en een bloedspoor dat richting de lift liep. Getuigen wisten te melden dat de vechtersbazen in de lift waren gestapt. Eén van hen zou met een vuurwapen hebben gedreigd. De brandweer moest er aan te pas komen om de gestrande liftgebruikers te bevrijden. Uiteindelijk kwamen er acht personen tevoorschijn. Eén van hen bloedde behoorlijk en was gewond aan zijn armen. Hij werd in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Omdat er sprake was van vuurwapengebruik werd iedereen gefouilleerd. Dit leverde niets op. Wel vonden de speurders op het dak van de lift een vuurwapen met bijbehorende munitie. Daarop werd iedereen ingerekend. De verdachten, zeven mannen en een vrouw in de leeftijd van 19 tot 39 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

---


Bus en auto botsen

---

Straatrovers gearresteerd na berovingen

14-10-2003. Nieuwmarkt
Vannacht is een 42-jarige straatrover gearresteerd. Hij had op de Nieuwmarkt geprobeerd een 26-jarige toerist te beroven. De toerist werd op de Nieuwmarkt ingesloten door twee mannen. Een van de mannen trok een mes en zette dit op zijn borst en eiste geld. Een vriend van het slachtoffer zag het tafereel en besloot in te grijpen. De man, een vechtsportbeoefenaar, ontfutselde het mes aan de dader en wist zijn vriend te ontzetten. Hierop namen de berovers de benen. De mannen volgden de rovers tot ze een agent tegenkwamen. Deze kon een van de daders arresteren. De tweede dader wist te ontkomen.

Bijlmerplein
Een 37-jarige man is gisteravond op het Bijlmerplein door drie mannen beroofd van zijn portemonnee. Twee van de verdachten werden gearresteerd.Het slachtoffer liep over het plein en werd door de mannen aangesproken. Een van de mannen trok een vuurwapen en bedreigde hem daarmee. Hij werd door de andere mannen vastgepakt, waarop zijn zakken werden leeggehaald. Nadat zij hun slachtoffer hadden laten lopen belde deze de alarmlijn 112. Agenten arresteerden na een zoekactie in de omgeving van het Bijlmerplein twee van de daders. Zij zijn ingesloten.

Oude Doelenstraat
Gistermiddag werd op aanwijzing van zijn slachtoffer een 19-jarige straatrover gearresteerd. De man had op de Oude Doelenstraat een 20-jarige toerist beroofd van zijn geld. Het slachtoffer stond voor een winkel te wachten en werd van achteren benaderd door een man die hem plotseling een harde schop tegen zijn voet gaf. Hierbij werd hij geduwd waardoor hij op de grond viel. De berover maakte van deze gelegenheid gebruik om de portemonnee uit de broekzak van zijn slachtoffer te halen. De toerist sprak twee agenten aan die in de buurt stonden. Zij arresteerden even later de straatrover op het Oudekerksplein.

---

Wildplasser steekt voorbijganger

14-10-2003. Vannacht werd een 44-jarige man in zijn hand gestoken toen hij een wildplasser aansprak. Toen de voorbijganger die zijn hond uitliet iets zei, werd de onverlaat agressief en trok hij een mes. Het slachtoffer raakte hierdoor gewond aan zijn hand. De verdachte verdween vervolgens in de richting van de Kostverlorenkade en is sindsdien spoorloos. De politie zoekt getuigen en / of mensen die informatie hebben die kan leiden tot de oplossing van dit misdrijf. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau Oud-West via het telefoonnummer: (0900) 8844

Signalement wildplasser

Negroïde man

Ongeveer 35 tot 40 jaar oud

Lengte ongeveer 1.85 meter

Ringbaardje

Kort krullend zwart haar

Spijkerbroek

Groene legerjas


---