Productschap Wijn


mede-eigenaar worden van een wijngaard

Amsterdam, 1 oktober 2003 - De constructie is al oud en heden ten dage zeer bekend en gewild. Met meerdere investeren in vastgoed, in een schip of in een film. Maar deze kent u vast nog niet: investeren en mede-eigenaar worden van een wijngaard.

Uw geld rendeert, u geniet.
Twee enthousiaste wijnliefhebbers wilden met enkele tientallen anderen een wijngaard kopen. Het idee is sinds vorige week op de markt (175 participaties a euro 5500,-). Een uit de hand gelopen hobby? Bestuurder Frank van der Feltz vertelt: "Het kostte twee jaar full time voorbereiding om een geschikte wijngaard uit te zoeken, om samen met de accountants en advocaten een goed prospectus op te stellen, de juiste wijnmaker te vinden, et cetera. Maar het resultaat mag er zijn, wij zijn er allemaal ongelooflijk trots op. Met elkaar kopen en exploiteren we de wijngaard. Wijn Management B.V. verzorgt op een professionele wijze het wijnmanagement en houdt een ieder op de hoogte. Een belegger hoeft dus niet zelf met zijn laarzen in de blubber te staan. Naast plezier, zoals een groots jaarlijks oogstfeest, bieden we een participant uiteraard ook een mooi rendement: jaarlijks is circa 10% in geld en 2% in wijn geprognosticeerd. En daar komt bij dat de verkoopopbrengst van het wijnhuis na de looptijd van 5 jaar nog niet is meegenomen in de rendementsberekening."

Laag aantal participaties
De (top) wijngaard San Giorgio is gelegen in Piëmonte (Noord-Italië) en is inmiddels aangekocht. Het prospectus is compleet en lijkt een uitgesproken kans voor de wijnliefhebber en/of belegger. Van der Feltz, al uitkijkend naar het eerste oogstfeest met de participanten in 2004: "Wij hebben het aantal participaties bewust laag gehouden. Denkt u meer aan een hechte vriendenclub; anders dan en masse ergens een aandeel in hebben. In een paar dagen tijd is al een groot deel van de participaties verkocht." Verklaarbaar. Wie droomt er nu niet van om op een feestje te kunnen zeggen "Ik heb een eigen wijngaard in Italië, kom eens kijken".

Lees er alles over op de prachtige website www.wijnhuisbv.nl waar tevens het prospectus gedownload kan worden. Voor het aanvragen van het prospectus kunt u een email sturen naar info@wijnhuisbv.nl

Bellen kan ook: 020-627 73 43

/ / / / / / / / / /

Er is digitaal fotomateriaal (hoge resolutie) beschikbaar (leo@wijnhuisbv.nl)

Azienda Agricola San Giorgio / Wijn Management B.V., Frank van der Feltz / Leo Waltman
Singel 540, 1017 AZ, Amsterdam

T (020) 627 73 43
F (020) 422 00 44
E info@wijnhuisbv.nl
I www.wijnhuisbv.nl


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum