De Unie


Océ - Procesvoering reorganisatie

14 oktober 2003 - Op woensdag 8 oktober zijn vakorganisaties nader geïnformeerd over de voorgenomen reorganisatie. De heer Van Iperen lichtte de plannen toe en gaf aan dat kosten de belangrijkste drijfveer zijn voor de verhuizing naar het buitenland. Op zich was er eigenlijk weinig nieuws onder de zon.

Ook de ondernemingsraad heeft zich ondertussen vastgebeten in de adviesaanvraag. Wij hebben in onderling overleg vastgesteld dat eerst een aantal onderzoeken gedaan moeten zijn alvorens te gaan onderhandelen over een sociaal plan. De discussie over nut en noodzaak van deze reorganisatie behoort de ondernemingsraad toe, de vraag welke impact een en ander heeft op de lange termijn voor Venlo, is er een die De Unie natuurlijk beantwoord wil zien. De heer Van Iperen wilde er gisteren geen misverstand over laten ontstaan dat strategische producten absoluut niet uit Venlo worden weggehaald. Blijft natuurlijk even de vraag wat strategisch is.

We hebben de volgende afspraken gemaakt:

* Zolang de OR in de onderzoeksfase zit, wachten wij even af. Het onderzoek zal afgerond worden rond half november.
* Gedurende de periode dat de ondernemingsraad zich beraadt op het advies, starten de vakorganisaties het overleg over een sociaal plan, zodat zowel de OR als de vakorganisaties half december een eindresultaat vastgesteld hebben.

* Overigens verwacht Océ niet dat er vóór aanvang van het volgend jaar al duidelijk wordt wie er getroffen gaat worden door de reorganisatie.

* Océ gaat ons inzicht verschaffen in de fasering van de plannen en de wijze waarop men het proces gaat voeren.
* Océ gaat een voorzet doen om mogelijke elementen die een sociaal plan moet bevatten aan ons te verstrekken.

Als dit alles verzameld is, wil ik graag met u in discussie over de wijze waarop De Unie voor haar leden dit proces gaat voeren. Om die reden is er een ledenvergadering gepland op:

WOENSDAG 12 NOVEMBER
OM 16.00 UUR
IN VERGADERKAMER 4 GEBOUW 2R (HOOFDKANTOOR)

Overigens is er ook goed nieuws te melden omdat wij voor het jaar 2004 de fiscaal vriendelijke vakbondsbijdrage geregeld hebben. Formulieren daartoe zijn binnenkort op de afdeling HRM te verkrijgen. Afgesproken is dat Océ u hierover zeer binnenkort zelf informeert.

Ik hoop u tijdens onze ledenvergadering te mogen begroeten en verblijf tot dan,

Met vriendelijke groet,

Theo Willms
Bestuurder

* Intropagina Chemie

dinsdag, 14 oktober 2003