Politie Amsterdam-Amstelland

Bus en vrachtwagen botsen
Straatrovers gearresteerd na berovingen

14-10-2003.

Nieuwmarkt
Vannacht is een 42-jarige straatrover gearresteerd. Hij had op de Nieuwmarkt geprobeerd een 26-jarige toerist te beroven. De toerist werd op de Nieuwmarkt ingesloten door twee mannen. Een van de mannen trok een mes en zette dit op zijn borst en eiste geld. Een vriend van het slachtoffer zag het tafereel en besloot in te grijpen. De man, een vechtsportbeoefenaar, ontfutselde het mes aan de dader en wist zijn vriend te ontzetten. Hierop namen de berovers de benen. De mannen volgden de rovers tot ze een agent tegenkwamen. Deze kon een van de daders arresteren. De tweede dader wist te ontkomen.

Bijlmerplein
Een 37-jarige man is gisteravond op het Bijlmerplein door drie mannen beroofd van zijn portemonnee. Twee van de verdachten werden gearresteerd.Het slachtoffer liep over het plein en werd door de mannen aangesproken. Een van de mannen trok een vuurwapen en bedreigde hem daarmee. Hij werd door de andere mannen vastgepakt, waarop zijn zakken werden leeggehaald. Nadat zij hun slachtoffer hadden laten lopen belde deze de alarmlijn 112. Agenten arresteerden na een zoekactie in de omgeving van het Bijlmerplein twee van de daders. Zij zijn ingesloten.

Oude Doelenstraat
Gistermiddag werd op aanwijzing van zijn slachtoffer een 19-jarige straatrover gearresteerd. De man had op de Oude Doelenstraat een 20-jarige toerist beroofd van zijn geld. Het slachtoffer stond voor een winkel te wachten en werd van achteren benaderd door een man die hem plotseling een harde schop tegen zijn voet gaf. Hierbij werd hij geduwd waardoor hij op de grond viel. De berover maakte van deze gelegenheid gebruik om de portemonnee uit de broekzak van zijn slachtoffer te halen. De toerist sprak twee agenten aan die in de buurt stonden. Zij arresteerden even later de straatrover op het Oudekerksplein.
Overval belwinkel
14-10-2003. Gistermorgen rond negen uur werd door twee gewapende mannen een overval gepleegd op een belwinkel in de flat Groeneveen. De overvallers kwamen de zaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel met twee vuurwapens. Een personeelslid werd gedwongen om geld en andere goederen in een tas te doen waarna de daders het pand verlieten. Beide mannen renden vervolgens weg in de richting van het winkelcentrum Kraaiennest. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
---

Tabakszaak overvallen

14-10-2003. Gistermiddag rond halfdrie overvielen drie gewapende mannen een tabakszaak aan de Marnixstraat. De overvallers kwamen de zaak binnen en zetten een 51-jarige personeelslid een vuurwapen tegen het hoofd. Hierna moest de man op de grond gaan liggen terwijl de mannen de zaak doorzochten. De daders maakten een onbekend geldbedrag en een hoeveelheid telefoonkaarten buit. De overvallers vluchtten weg in de richting van de Rozengracht. De recherche heeft de zaak in onderzoek.