Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 oktober 2003

Konijn slaat alarm

In een woning aan de Reygershoftehoek in Enschede werd ingebroken, waarop het konijn alarm sloeg en de bewoners wakker maakte

Enschede

Op maandagochtend 13 oktober omstreeks 05.15 uur werden de bewoners van een woning aan de Reygershoftehoek wakker van het getrommel van hun konijn.Dit doet het dier door te stampen met zijn poten. Het konijn bevond zich in een hok in de woonkamer. Dit gebeurt wel vaker, maar omdat het trommelen aanhield ging de 47-jarige bewoner naar beneden om te kijken wat er aan de hand was. Hij ontdekte toen dat de achterdeur was open gebroken. Weggenomen was een portemonnee met onbekende inhoud. Mogelijk dat de schade beperkt bleef dankzij het konijn. (bps: 03-134586)

Tankshopmedewerkster betrapt winkeldief

Op dinsdag 14 oktober omstreeks 01.15 uur maakte een kassabediende van de tankshop melding van een poging tot winkeldiefstal. De verdachte bevindt zich nog in de shop

Enschede

Een 20-jarige medewerkster van de tankshop aan de Boulevard 1945 ziet vanuit de beveiligde ruimte hoe een man diverse goederen in een plastic tas stopt en vermoedt dat hij de shop zonder te betalen zal verlaten. Ze herkent de man van eerdere diefstallen en belt de politie. Ondertussen verlaat ze haar ruimte en spreekt ze de verdachte hier op aan. Hij vertelt haar wel te willen betalen maar heeft niet voldoende geld bij zich. De inmiddels gearriveerde politie houdt de verdachte, een 46-jarige Enschedeër aan. Hij wordt voor nader verhoor op gesloten.(bps: 03-134974)

Recidivist pleegt opnieuw winkeldiefstal

Een 33-jarige Enschedeër neemt op maandag 13 oktober bij een kledingzaak aan de Wethouder Beversstraat een paar schoenen weg en stopt deze onder zijn trui. Winkelpersoneel houdt de verdachte daarop aan.

Enschede

Als de politie arriveert en de verdachte aanhoudt, geeft de man een valse naam op. Dit blijkt als zijn personalia aan het bureau worden geverifieerd. Hij blijkt zich meerdere keren te hebben schuldig gemaakt aan diefstal en wordt daarop in verzekering gesteld. (bps: 03-134858)

Man door onbekende mishandeld

Een 38-jarige Enschedeër fietst op zondag 12 oktober rond 19.00 uur vanaf de Military in Boekelo naar huis. Op de Usselerhofweg ziet hij een man staan plassen en zegt hier wat van. Vervolgens krijgt hij van de man een vuistslag in zijn gezicht en raakt gewond. De politie zou graag in contact komen met getuigen.

Enschede

De aangever fietste ter hoogte van de nieuwbouw aan de Usselerhofteweg als hij aan de linkerzijde van de weg een man ziet staan. Deze man is behoorlijk onder invloed en staat op een dusdanige wijze te plassen dat de aangever zich er aan stoort. Hij zegt er in het voorbijfietsen dan ook wat van. Direct daarop krijgt hij een volle vuistslag in zijn gezicht en komt te vallen.. Vervolgens is hij weer op zijn fiets gestapt en naar huis gefietst. Hij heeft dusdanig letsel in zijn gezicht dat hij voorlopig niet kan werken. De onbekende dader omschrijft hij als volgt: grote, grof gebouwde blanke man, ongeveer 30 tot 35 jaar oud. (bps: 03-134553)

Aanhouding wegens oplichting

Twee mannen probeerden op maandag 13 oktober in het bezit te komen van een wasmachine en een videocamera door middel van oplichting. De politie greep in en kon beide verdachten aanhouden

Enschede

Omstreeks 17.30 uur die dag werd door personeel van een winkel aan de Boulevard 1945 bij de politie gemeld dat twee mannen 's ochtends in de winkel waren geweest en goederen hadden besteld. Deze goederen, een wasmachine en een videocamera zouden bezorgd moeten worden bij een woning aan de Markveldebrink. De winkelbediende vertrouwde het zaakje niet. Bij de politie was inmiddels een eender voorval van oplichting bekend. Deze vond plaats op zaterdag 11 oktober bij een winkel aan de Olieslagweg in Enschede. Ook daar werden goederen besteld welke bezorgd moesten worden bij een woning aan de Markveldebrink. Nadat deze goederen waren afgeleverd bij de centrale ingang hadden de ontvangers zich uit de voeten gemaakt. Het opgegeven adres betrof een leegstaande woning. De politie stelde een val op en kon daardoor twee mannen in de omgeving van de Markveldebrink aanhouden. Een van hen verklaarde al dat hij wist waar het over ging en noemde de bestelling. Beide verdachten, een 19- en een 18-jarige Enschedeër werden voor nader verhoor in verzekering gesteld en op gesloten. De politie onderzoekt of deze mannen zich ook aan de eerdere oplichting hebben schuldig gemaakt. (bps: 03-134854)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --