Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 oktober 2003

Letsel bij aanrijding

80-jarige mevrouw gewond na aanrijding tussen twee personenauto's

Hengelo

Een 42-jarige vrouw uit Groenlo reed maandagmiddag 13 oktober omstreeks 16.15 uur vanaf een parkeerterrein de Diamantstraat in Hengelo op en verleende hierbij geen voorrang aan een voor haar van links komende auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Hengelo. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij een 80-jarige vrouw uit Eibergen, die bij de 42-jarig vrouw in de auto zat, gewond raakte aan haar hoofd. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept. (bps: 03-1348409)

Automobilist aangehouden

Automobilist reed met groot licht, werd door de politie gecontroleerd en daarbij aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde

Albergen

Surveillerende politieagenten zagen dinsdag 14 oktober omstreeks 00.15 uur een auto met groot licht rijden op de Ootmarsumseweg binnen de bebouwde kom van Albergen. Bij controle bleek de bestuurder, een 66-jarige man uit Albergen, onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een uitslag van 0,61 promille. De man werd heengezonden met een rijverbod van een uur en een bekeuring van E 190,-. (bps: 03-134968)

Dronken achter het stuur

Automobilist veroorzaakt met 2,33 promille een aanrijding en wordt vervolgens aangehouden

Goor

Dinsdag 14 oktober kwam rond 01.45 uur een melding binnen van een aanrijding aan de Lindelaan in Goor. Politieagenten gingen naar genoemd locatie en troffen daar een auto midden op de Lindelaan aan. De auto was even daarvoor tegen een paal aangereden met als gevolg dat deze was afgebroken. De bestuurder, een 37-jarige man uit Goor, was zeer onvast ter been en bleek duidelijk onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een uitslag van 2,33 promille. Politieagenten vorderden zijn rijbewijs in en legden de man een rijverbod op van 13 uren. Tegen de 37-jarige bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-134979)

Inbraak in bedrijf

Geldbedrag gestolen uit bedrijf in De Lutte

De Lutte

Door de eigenaar van een bedrijf aan de Luttermolenweg in De Lutte werd aangifte van inbraak gedaan. Deze inbraak vond plaats tussen zaterdag 11 en maandag 13 oktober. De dader(s) verschafte(n) zich toegang tot het pand door het forceren van een deur en gingen er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag vandoor. (bps: 03-134529)

Jongen beroofd

17-jarige jongen beroofd van MP3-speler en fiets door een groep jongeren

Hengelo

Een 17-jarige jongen uit Hengelo stond zondag 12 oktober omstreeks 05.30 uur met zijn fiets op de Thiemsbrug in Hengelo toen er drie a vier jongens en een meisje naast hem kwamen staan. Een van de jongens pakte de MP3-speler (merk Musicdrive 256 MB) uit zijn handen en rende er hard mee weg in de richting van de Bornsestraat. De 17-jarige jongen wilde er met de fiets achteraan gaan maar dat lukte niet omdat een van de andere jongens van de groep zijn fiets had afgesloten. Hierop rende de 17-jarige jongen achter de dief aan maar kreeg hem niet te pakken. Toen hij even later naar de plek terugliep waar hij zijn fiets had achtergelaten, was ook zijn fiets verdwenen. Hij ging direct naar de politie en deed aangifte. Zijn fiets werd later die dag in de buurt aangetroffen. De signalementen van de daders zijn als volgt. Zij hebben allemaal een getint uiterlijk en zijn van vermoedelijk Zuid-Europese afkomst en ongeveer 18 jaar. Een van de jongens heeft een wat donkerder huidskleur en droeg die morgen een bril. De jongen die de MP3-speler stal, heeft kort zwart haar, is ongeveer 1.75 meter lang en spreekt goed Nederlands. Het meisje uit de groep heeft schouderlang zwart haar, een normaal postuur, is 1.60 a 1.65 meter lang en droeg een zwart schoudertasje.

Diefstal buxusplanten

Honderden buxusplanten gestolen; eigenaar deed aangifte

Weerselo

Tussen zondag 12 en maandag 13 oktober werden enkele honderden buxusplanten gestolen vanaf een perceel aan de Lemselosestraat in Weerselo. De planten zijn ongeveer 15 cm hoog. De eigenaar, 50-jarige man uit Oldenzaal, deed inmiddels aangifte. Op dinsdagavond 7 oktober waren er ook al een paar honderd buxusplanten uit de grond getrokken en meegenomen. (bps: 03-134881)

Aanhouding verdachte

Ex-vriend aangehouden op verdenking van stalking, bedreiging en vernieling

Rijssen

In overleg met justitie hield de politie maandagmiddag 13 oktober een 21-jarige man uit Rijssen in zijn woning aan. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin, een 21-jarige vrouw uit Enter, op allerlei manieren lastig te vallen waaronder stalking, bedreiging en vernieling, hetgeen reeds loopt vanaf eind april dit jaar nadat de vrouw haar relatie met hem verbrak. De 21-jarige vrouw deed reeds diverse keren aangifte bij de politie. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 03-111550)

Fietser gewond

Geen licht op de fiets veroorzaakt aanrijding

Hoge Hexel

Twee fietsers, een 52-jarige man uit Vroomshoop en een 23-jarige man uit Wierden, reden elkaar tegemoet op het fietspad naast de Hexelseweg in Hoge Hexel. Beiden voerden geen licht op hun fiets en hielden niet voldoende rechts met als gevolg een aanrijding. De 23-jarige had een pijnlijke schouder maar kon zijn weg wel vervolgen. De 52-jarige man had een wond aan zijn neus en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-134905)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --