Politie Gelderland-Midden

Barneveld/Nijmegen; Gedupeerde verdachte naar centen fluiten Publicatiedatum: 14-10-2003

Een 28-jarige inwoner uit Nijmegen heeft proces-verbaal gekregen, omdat hij als slachtoffer van oplichting probeert zijn schade te verhalen door een nieuwe oplichting. Een activiteit die hem overigens geen cent heeft opgeleverd, maar voor een 16-jarige inwoner uit Barneveld wel tot een schadepost van zo'n 575 euro heeft geleid.

De Nijmegenaar heeft de politie laten weten in februari of maart de dupe te zijn geworden van een internettransactie. Voor 300 euro denkt hij een telefoon te kopen(onder rembours te leveren), maar als hij het betaalde pakket uitpakt, blijkt hij een lege doos gekocht te hebben. Omdat zijn zaak tot op heden niet is opgelost, besluit hij een soortgelijke actie te organiseren.

Twee telefoons - geld zoek
In Barneveld wordt gereageerd op de advertentie van de Nijmegenaar. Na wat onderhandelen zegt de man twee telefoons voor 575 euro te zullen leveren; onder rembours te leveren. Maar in Barneveld worden twee lege dozen afgeleverd. Alleen ontvangt de afzender zijn geld nooit. Want dit raakt zoek. De inmiddels niet meer voor de bodedienst werkende werknemer (een 25-jarige man uit Twello) zegt het geld te hebben afgedragen aan zijn chef. Maar desondanks is het bedrag nooit in Nijmegen terecht gekomen. De afzender kan dus naar zijn centen fluiten. Waar het geld wel gebleven is, is door politieonderzoek niet duidelijk geworden. Waardoor de man uit Barneveld dubbel slachtoffer is geworden. De politie legt de kwestie in een proces-verbaal aan justitie voor.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---