Ingezonden persbericht

Persbericht

Webdam ­ 14 oktober 2003

`Emailprotocollen gratis beschikbaar op Webdam'

Webdam community van start gegaan

Webdam - Webdam heeft een nieuw onderdeel op de site. De Webdam Community. Met deze portal wil Webdam gemeenten de gelegenheid geven om kennis te delen. Daarnaast zal Webdam proberen zoveel mogelijk informatie aan gemeenten te geven via de Community. De start wordt gemaakt met het verstrekken van Emailprotocollen. Naar aanleiding van het Emailonderzoek van Webdam hebben veel gemeenten gevraagd naar het opstellen van een Emailprotocol. Webdam heeft diverse protocollen verzameld en biedt deze aan binnen de Community. Met deze opzet wil Webdam het Internetgebruik bij gemeenten verder stimuleren.
Webdam gaat weer een stapje verder. Het begon allemaal met het beoordelen van gemeentelijke websites. Dat succes is inmiddels bekend. Er is een gezonde competitie ontstaan tussen gemeenten en Webdam fungeert ook als breekijzer richting management en bestuur. Webdam gaat nu de volgende fase in. We houden het niet alleen meer bij het bekijken en beoordelen van websites. We gaan ook proberen om medewerkers van gemeenten op een eenvoudige manier met elkaar in contact te laten komen en kennis laten delen via onze gloednieuwe Community.
Hoe werkt het?
De Webdam Community is alleen toegankelijk voor medewerkers van gemeenten. Wanneer een medewerker zich aanmeldt wordt gevraagd van welke zaken hij/zij kennis heeft of waar de interesse naar uitgaat. U vinkt de relevante zaken aan en de informatie wordt opgeslagen in een centrale database en zijn vanaf dat moment te zoeken door collega's van andere gemeenten.
Wanneer een medewerker zelf op zoek is naar informatie op een bepaald gebied, bijvoorbeeld informatie over NTservers, dan is het mogelijk in de database te zoeken en de gegevens van collega's in de buurt die hierover meer informatie kunnen te krijgen. Met deze persoon kan via de Community ook direct contact worden opgenomen. Zo kunnen medewerkers snel beschikken over de informatie die ze nodig hebben. Dat scheelt een boel tijd en moeite.
Wat kunt je doen op de Community?
De Webdam Community biedt niet alleen de kans om kennis met collega's te delen. Het is ook mogelijk in het forum een mening te geven, een column plaatsen, ecards versturen naar bekenden, etc. De komende tijd zal de Community nog verder worden uitgebreid. Emailprotocol: stuur m in!
Zoals aangegeven worden binnenkort in Webdam zoveel mogelijk Emailprotocollen van gemeenten aangeboden. Als een gemeente beschikt over een dergelijk protocol en dit wil delen met andere gemeenten kunnen ze het protocol sturen naar info@webdam.nl.