Vlaamse overheid

Minister-president Bart Somers kondigde op de Vlaamse regering van 10 oktober laatsleden aan dat hij op 12 november een overleg samenroept tussen het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de ministers van de Vlaamse regering die bevoegd zijn voor
gemeenschapsbevoegdheden.

Momenteel loopt op ambtelijk niveau een opdracht waarbij enerzijds de directies van de Vlaamse
Gemeenschapscommissie en anderzijds de
beleidsverantwoordelijken van de Vlaamse departementen Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (WVC) én Onderwijs aan een gezamenlijk voorstel werken om de interactie, informatie-uitwisseling en structurele contacten tussen de administraties van beide overheden te versterken. Het was minister Vanhengel die hiervoor in het voorjaar 2003 het initiatief nam.

Op politiek niveau nam minister-president Bart Somers nu ook het initiatief om de collegeleden en de bevoegde Vlaamse ministers rond te tafel te brengen. Hij knoopt hiermee aan bij een traditie die in de vorige legislatuur gebruikelijk was. Bedoeling is de samenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie in het algemeen én op het vlak van enkele specifieke dossiers in het bijzonder te bespreken.

Het overleg zal plaatsvinden op 12 november 2003. Elke minister en collegelid heeft de mogelijkheid eigen punten op het overleg te plaatsen.

info : Tom Ongena, woordvoerder van
de minister-president - tel. (02) 553 29 11 e-mail: persdienst.somers@vlaanderen.be


---